Política 15/09/2021

Armengol, a Vox: "Vostès menteixen en les xifres i a la població"

El partit d'extrema dreta insisteix que el Govern sanciona metges per no parlar català

2 min
El portaveu de Vox, Jorge Campos, aquest dimecres en el Debat sobre Política General.

PalmaEls atacs a la llengua pròpia han ocupat bona part del discurs del portaveu de Vox, Jorge Campos, durant del Debat de Política General d'aquest dimecres. Campos ha tornat a mentir i ha insistit a afirmar que el Govern expedienta metges per no parlar català, malgrat que el mateix Executiu ja va fer públic que només s'obriran expedients administratius per esbrinar els fets en els casos en què els facultatius es neguin a atendre pacients que parlen en català. Així i tot, el diputat d'extrema dreta ha reiterat en diverses ocasions que l'Executiu obliga els professionals sanitaris a parlar català i ha qualificat l'Oficina de Drets Lingüístics d'"oficina de col·locació de fanàtics catalanistes". "Vostès menteixen en les xifres i a la població. Intentaré sempre que vostès no tinguin ni un vot perquè la seva proposta és desesperançadora", ha dit la presidenta del Govern, Francina Armengol, sobre el discurs de Campos, a més de destacar la necessitat de fer un cordó sanitari "al discurs de l'odi" i ha alertat davant la possibilitat que el PP es pogués plantejar pactar amb l'extrema dreta per governar.

Campos ha fet servir els mantres habituals: ha atacat la immigració, les polítiques a favor de la igualtat de les dones i del col·lectiu LGTBI, ha negat el canvi climàtic i, en referir-se a la pandèmia, ha parlat en tot moment de "virus xinès", una denominació racista que fins i tot l'expresident dels Estats Units, Donald Trump, va eliminar dels seus discursos fa més d'un any. El diputat d'extrema dreta també ha acusat el Govern de "totalitarisme" i "cristianofòbia" per introduir l'ensenyament de religió islàmica a les escoles.

Però no tot han estat atacs. Campos també ha fet una proposta durant la seva intervenció: una proposició no de llei per reduir el nombre de diputats del Parlament a la meitat, entre les rialles dels representants de la Cambra. Pel que fa a la gestió del Govern, l'aportació del portaveu ha estat breu, ja que s'ha limitat a dir que ha estat "un fracàs" i que la recuperació no serà tan ràpida com ha pronosticat Armengol.

stats