Política 23/01/2021

Vox intenta una moció de censura amb el PP i fracassa abans de posar-la en marxa

El líder del partit d'extrema dreta, Jorge Campos, ho ha proposat aquest migdia al president dels populars a les Balears, Biel Company, i quatre hores més tard ho ha rebutjat

Ara Balears
2 min
Jorge Camps va qüestionar la jutgessa que digué que les seves paraules també s'haurien d'haver perseguit penalment.ISAAC BUJ

PalmaVox a les Balears ha intentat iniciar aquest dissabte migdia una moció de censura amb el PP contra la presidenta del Govern balear, Francina Armengol, per la gestió que ha fet durant la pandèmia del covid-19. Però aquesta moció ha fracassat abans de posar-la en marxa, perquè els populars, un parell d'hores després de rebre l'oferta, l'han rebutjada, ja que "en aquests moments no hi ha les condicions parlamentàries suficients que permetin fer prosperar una moció de censura contra la presidenta", segons han explicat en un comunicat.

El líder de Vox, Jorge Campos, ha mantingut aquest migdia una conversa telefònica amb el president del PP balear, Biel Company, i li ha proposat que presenti una moció de censura, ja que ells no tenen prou diputats per posar-la en marxa. Campos ha assegurat, a través d'un vídeo que ha penjat a les xarxes socials, que "la senyora Armengol no escolta, i davant la insostenible situació actual, creim imprescindible i urgent acudir a un instrument democràtic previst per a aquesta mena de situacions".

Campos ha assenyalat que "la societat balear, el seu teixit productiu i empresarial, no pot continuar suportant l'erràtica gestió de la crisi social, sanitària i econòmica del Govern presidit per Armengol" i per això ha plantejat una sèrie de punts "coincidents entre les dues formacions" que podrien ser "el punt de partida sobre el qual treballar per anar recaptant suport".

Quatre hores després d'haver fet aquesta oferta, el PP ha enviat un comunicat en què informava que "són els òrgans del nostre partit i no altres formacions els que marquen l'estratègia política i l'actuació del Partit Popular de les Balears". Tot i això, han explicat que, una vegada que s'hagi superat "aquesta difícil situació", arribarà el moment en què "la societat haurà de valorar la gestió del Govern d'Armengol i allà hi serà el PP per oferir una alternativa de govern".

Des del PP han remarcat que tampoc "estan d'acord amb la política del Govern", però asseguren que en aquests moments de pandèmia "la prioritat és treballar tots junts per sortir d'aquesta situació com abans millor".

stats