Consell de Mallorca
Política 27/07/2022

Vox empapera la bancada de l'esquerra d'imatges de barraques i el Consell ho titlla "d'assalt"

La institució insular recorda que la sala de plens "no és el lloc per fer actes de caràcter partidista, ni molt menys per a la difusió de missatges denigrants"

1 min
Vox ha empaperat aquest dimecres la sala de plens del Consell de Mallorca

PalmaEl partit d'extrema dreta Vox ha empaperat, aquest dimecres, la bancada dels partits d'esquerra de la sala de plens del Consell de Mallorca amb imatges de barraques i persones sense sostre, i ho ha difós a través de les seves xarxes socials. L'objectiu del partit, segons han explicat en un comunicat, és visibilitzar "la decadència" de Palma, acompanyant les imatges de missatges específics per a cada conseller.

Després d'haver-se difós, des del Consell de Mallorca han criticat durament el fet i han condemnat l'acció. "La sala de plens del Consell és la seu del ple de la institució insular, òrgan bàsic per al debat d’idees i per a la presa de decisions en favor de tota la ciutadania de Mallorca", han exposat des del Consell. "No és ni pot ser el lloc per fer actes de caràcter partidista, ni molt menys per a la difusió de missatges denigrants que atempten directament contra el decòrum del Consell de Mallorca", han afegit.

La institució insular ha titllat l'acció de Vox "d'assalt" a la sala de plens, d'una "manca de respecte absoluta cap a la institució de la qual els assaltants formen part" i "una vulneració flagrant de les normes de funcionament del Consell". Així mateix, ha anunciat que "vetlarà pel restabliment del respecte i la integritat que avui s'han vist flagrantment vulnerats".

Després de l'empaperada que ha realitzat Vox, el partit d'extrema dreta ha explicat que aquest dijous el grup insular formularà una pregunta en el ple a la consellera de Drets Socials, Sofía Alonso, amb relació a Palma, motiu que ha empès a fer l'acció que el Consell ha qualificat "d'assalt".

stats