Política 19/11/2019

Vox es nega a signar l'ampliació del Pacte Balear per la Infància

Tots els partits, excepte la formació d'extrema dreta, ratifiquen la inclusió d'aspectes vinculats a Objectius de Desenvolupament Sostenible i l'Agenda 2030

Maria Llull
1 min
Els partits han signat l'ampliació del Pacte per la Infància abans del ple del Parlament d'aquest dimarts

PalmaTots els partits polítics que integren el Parlament balear, excepte Vox, han signat aquest dimarts l'ampliació del Pacte Balear per la Infància, el qual està promogut per Unicef i es va signar inicialment el 13 de novembre del 2013. L'addició que s'ha subscrit aquest dimarts incorpora els Objectius de Desenvolupament Sostenible i l'Agenda 2030, a més de desenvolupar aspectes recollits en la Llei balear de l'atenció i els drets de la infància i l'adolescència.

El document estableix eixos transversals i àrees prioritàries en relació amb el compliment dels drets dels infants basats en la lluita contra la pobresa, l'equitat, l'educació, la salut, la promoció de la participació infantil i adolescent, la lluita per eliminar la violència contra la infància i l'efectivitat de la protecció.

Fonts de Vox han explicat que la negativa del partit d'extrema dreta és perquè "el text està tancat i no hem pogut fer-hi aportacions". A més, des de Vox es critica que el document "no diu res sobre la lliure elecció de llengua i de centre educatiu, ni tampoc de les famílies nombroses". També es censura que es parli "d'infants trans", perquè "aquesta qüestió hauria de ser per a majors d'edat".

stats