El vocal del PP condemnat per apedregar un magrebí abandona la política

Fonts properes a l'acusat, Miquel Àngel Garí, asseguren que la decisió és "imminent"

El vocal de Comerç del Partit Popular a la Colònia de Sant Jordi –a l'Ajuntament de ses Salines–, Miquel Àngel Garí, ha decidit abandonar la política i ho farà de manera "imminent", segons fonts properes a ell. Garí –que es va presentar com a independent a les darreres eleccions municipals– va ser condemnat aquest dimecres per tirar una pedra a un immigrant d'origen magrebí.

La defensa va assegurar en el moment de l'acusació que qui fou el número 7 a la llista dels populars per l'Ajuntament de la Colònia de Sant Jordi esperà la víctima a pocs metres de ca seva i, quan l'home d'origen magrebí aparegué, li llançà una pedra al cap. L'advocada també destaca que el popular no es dirigí en cap moment a la víctima, sinó que simplement l'agredí.

Arran de la condemna, el PSIB va demanar aquest dimecres al president del Partit Popular a les Illes Balears, Biel Company, que destitueixi el vocal. Els socialistes assenyalen que el que ha de fer el dirigent popular és "expulsar del seu partit una persona condemnada per un delicte de lesions amb ús d'instrument perillós". Així, han traslladat la sol·licitud al batle i president de la junta local dels populars de ses Salines, Juan Rodríguez, perquè "l'edil no pot mantenir ni blanquejar l'actitud d'un condemnat per violència".

També han opinat que "la condemna d'aquest càrrec del PP per una agressió física és gravíssima", per la qual cosa sol·liciten una reacció "immediata" de Company. "Actituds com aquestes són incompatibles amb el fet de ser representants institucionals" d'un govern municipal, consideren els socialistes.

A més, demanen a Ciutadans i El Pi –socis del govern local– que se sumin a la demanda de responsabilitats en relació amb aquest conflicte per "no ser còmplices de mantenir en un càrrec institucional una persona condemnada" per un cas de violència.

EDICIÓ PAPER 19/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF