Política 07/02/2019

Els jutjats de Vilanova deixen en llibertat Sayes, acusat d'un delicte de manifestació il·legal contra Llarena

Els Mossos el vinculen amb una pintada contra el jutge al seu domicili de la Cerdanya

Ara
1 min
Els jutjats de Vilanova deixen en llibertat Sayes, acusat d'un delicte de manifestació il·legal contra Llarena

BarcelonaTomàs Sayes, membre del secretariat nacional de l’ANC, ha sortit en llibertat després d’haver estat detingut pels Mossos d’Esquadra aquest matí i traslladat als jutjats de Vilanova, que l’investiguen per un delicte de manifestació il·legal en el marc d'una protesta contra el jutge Pablo Llarena. Així ho ha comunicat l'organització antirepressiva de l'esquerra independentista, Alerta Solidària, en una piulada al seu compte de Twitter.

El jutjat de Puigcerdà va emetre el 18 de desembre una ordre de detenció contra Sayes, després que no es presentés dues vegades davant del jutge. El 28 de novembre ja va decidir no presentar-se a una primera citació al jutjat de Puigcerdà i al desembre es va dictar una ordre de detenció.

Els fets investigats estan relacionats amb una caminada reivindicativa que va tenir lloc el 30 de març de l'any passat entre Alp i Das. Sayes, integrant d'un CDR, va ser identificat pels Mossos d'Esquadra com a portaveu de l'acció. Posteriorment el van vincular amb una pintada apareguda aquell dia contra Llarena, tot i que Sayes assegura que no la va fer.

L’ANC ha convocat una concentració de suport a les 19.00 h davant els jutjats de Puigcerdà. "Prou criminalització de la protesta! Tomàs, som al teu costat!", ha dit a través de Twitter.

stats