Política 10/11/2021

Vidal veu "terrible" que les diputades balears de Podem avalin al TC personatges vinculats al cas Palma Arena com Enrique Arnaldo

El senador de MÉS ha estat l'únic portaveu que ha votat en contra al Senat de la idoneïtat de les candidatures a consellers del Tribunal de Comptes

ARA Balears
2 min
El senador autonòmic de MÉS per Mallorca, Vicenç Vidal.

PalmaEl senador autonòmic de MÉS per Mallorca, Vicenç Vidal, ha participat aquest dimecres al Senat en la compareixença de candidats a consellers del Tribunal de Comptes. Segons ha explicat el partit, Vidal ha manifestat que veu "terrible" que les diputades balears de Podem avalin al Tribunal Constitucional (TC) personatges vinculats al cas Palma Arena com Enrique Arnaldo. L'ecosobiranista ha estat l'únic portaveu que ha votat en contra de la idoneïtat de les candidatures a consellers del Tribunal de Comptes.

Enmig d'una forta polèmica pels acords globals entre el govern i el PP per renovar simultàniament diferents òrgans constitucionals, el senador autonòmic ha recordat que el Tribunal de Comptes "està inclòs al mateix paquet que tots els altres òrgans en un procés de tria secret –la votació serà, efectivament secreta, aquest dijous– i extremadament teledirigit, que impedeix la transparència democràtica desitjada".

L'ecosobiranista considera que "el perfil fortament ideologitzat d'alguns candidats que es presenten a aquests òrgans amb el cas flagrant d'Arnaldo, vinculat a escàndols de corrupció molt greus que a les Balears hem patit especialment, fa incomprensible que els diputats illencs hi votin a favor, especialment els que pertanyen a una formació que ha fet bandera de la lluita per la transparència com Podem".

Pel senador mallorquí, "provoca estupefacció que el Tribunal de Comptes, teòricament dedicat a fiscalitzar partits i institucions, no hagi estat clau per investigar cap dels grans casos de corrupció que s'han viscut a l'Estat durant els darrers anys".

Vidal ha exposat que "caldria repensar el sistema de tria per fer-lo més transparent, democràtic, imparcial i meritori i on el pes dels grans partits i de persones lligades a grups de pressió ideològica molt definits no sigui fonamental com ara". A més, ha reclamat "anar amb compte amb els interessos polítics i privats més que evidents" i s'ha mostrat preocupat per la "falta d'imparcialitat de molts candidats".

stats