Política 14/07/2020

Vidal reclama que els afectats per l'impagament dels ERTO "cobrin sense perdre ni un sol dia més"

El senador ha demanat que l'Estat contesti quantes persones han cobrat la prestació des del mes de març i a quines comunitats autònomes

Ara Balears
1 min
El senador autonòmic per MÉS per Mallorca, Vicenç Vidal.

PalmaEl senador Vicenç Vidal ha reclamat aquest dimarts que tots els afectats per l'impagament dels ERTO cobrin tot d'una, segons ha informat MÉS per Mallorca en un comunicat. En concret, Vidal ha dit que "en un estat social governat per l'esquerra és vital que la ciutadania afectada pels impagaments cobri sense perdre ni un sol dia més".

Vidal, com a portaveu del grup d'Esquerra Confederal al Senat, s'ha reunit aquest dimarts amb els representants de l'Associació Estatal d'Afectats per Impagaments de Prestacions d'ERTO, Carmen Pérez, Pedro Gabriel i Modesta Guijarro, a qui ha expressat el seu suport.

Precisament, la presidenta de l'Associació ha volgut denunciar "una demora excessiva en el pagament dels ERTO de fins a quatre mesos que està destruint milers de famílies" i que "necessita més que declaracions públiques de la ministra". Vidal ha remarcat que ja ha presentat una bateria de preguntes sobre "la necessitat que les oficines del SEPE obrin i que l'Estat prepari un pla perquè els afectats pels ERTO no tinguin problemes fiscals amb la declaració de la renda del 2021".

En aquest sentit, el senador ha demanat que l'Estat contesti "quantes persones han cobrat els ERTO des del mes de març i a quines comunitats autònomes" i ha remarcat una vegada més que es tingui "una sensibilitat especial amb un territori fràgil com les Illes Balears".

stats