Política 12/02/2020

Vidal retreu al PSOE la incoherència climàtica d'ampliar l'aeroport de Palma

El senador de MÉS subratlla que la declaració d'emergència climàtica hauria d'implicar inversions en el transport públic per connectar Son Sant Joan amb la resta de Mallorca

Ara Balears
1 min
El senador balear Vicenç Vidal.

PalmaEl senador Vicenç Vidal, de MÉS per Mallorca, ha retret aquest dimecres al PSOE la incoherència que suposa que Aena faci obres per ampliar la capacitat de l'aeroport de Palma mentre el govern espanyol impulsa actuacions davant l'emergència climàtica, segons ha informat l'agència Efe.

Segons Vidal, la declaració d'emergència climàtica hauria d'implicar inversions en el transport públic per connectar l'aeroport de Palma amb la resta de Mallorca en comptes d'ampliar la capacitat operacional de Son Sant Joan. "Declarar l'emergència climàtica al mateix temps que s'amplia l'aeroport de Palma fent possible incrementar més de 79 operacions per hora és incoherent", ha assenyalat Vidal durant la seva intervenció en el debat d'una moció sobre despoblació a la Cambra Alta.

Dirigint-se als senadors del PSOE, impulsors de la moció, el senador balear ha demanat que "si vostès es preocupen pels seus pobles, pel seu món rural, per què condemnen a desaparèixer els nostres pobles i el nostre món rural d'una altra manera?".

"Existeix l'Espanya buida, però també existeix aquella que no pot rebre més pressió humana, aquella que no pot rebre més visitants, aquella que no pot ser emprada simplement per treure més ingressos per dur-los a Madrid", ha destacat.

stats