Política 27/01/2021

MÉS per Mallorca demanarà a la ministra de Turisme què pensa fer per a les Balears en el pròxim ple del Senat

Els ecosobiranistes reclamen al govern espanyol un pla de rescat per reactivar l'economia de les Balears

2 min
El coordinador de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera

El senador autonòmic de MÉS per Mallorca, Vicenç Vidal, exigirà explicacions a la ministra de Turisme del govern espanyol, Reyes Maroto, en el ple del Senat dimarts que ve i li demanarà sobre què pensa fer per al futur immediat de les Illes i la incertesa de la pròxima temporada turística, segons ha anunciat el coordinador de MÉS, Antoni Noguera. Els ecosobiranistes exigeixen un pla de rescat per reactivar l'economia de les Balears de manera immediata, i Noguera ha lamentat que la inacció del govern espanyol "posa en perill el futur de moltes famílies que depenen directament del sector serveis". Noguera ha reiterat que falten recursos per afrontar la crisi i que, sense eines, "no basta gestionar des de la proximitat".

A curt termini, el coordinador ecosobiranista ha plantejat que els expedients de regulació temporal de l'ocupació (ERTO) s'allarguin fins al 31 de desembre, que l'Estat bonifiqui les quotes a la Seguretat Social dels treballadors i que es posi en marxa l'esmentat pla de rescat econòmic. A més, Noguera ha criticat la manca d'implicació de la ministra de Turisme, qui "ni hi és ni l'esperes". A més d'interpel·lar Maroto en el pròxim ple, Vidal en va demanar la compareixença el 21 de gener.

A part de demanar ajudes directes per a treballadors i empreses, Noguera ha destacat que és necessari elaborar plans estratègics a mitjan termini per diversificar l'economia de les Illes, fer realitat la transició cap a un nou model econòmic i recuperar el benestar dels ciutadans.

Els ecosobiranistes reclamen "tot l'autogovern per a les Balears"

Vicenç Vidal també reclamarà la compareixença del nou ministre de Política Territorial del govern espanyol, Miquel Iceta, per "recordar-li la necessitat urgent de desenvolupar i transferir completament totes les competències de govern a les Illes". Vidal ha recordat que Sánchez va prometre fa uns dies al lehendakari Iñigo Urkullu la transferència al País Basc de competències com presons, la gestió de l'ingrés mínim vital, els ISBN editorials i el control del litoral. "El govern estatal i un ministre suposadament federalista com Iceta han d'entendre que les Balears necessiten gestionar els seus recursos per fer front a la pandèmia en condicions". L'ecosobiranista ha fet referència a "la necessitat d'iniciar un procés d'aprofundiment de l'autogovern, que inclogui un nou sistema de finançament just i el desplegament del Règim Especial de les Balears (REB), el qual és vital a l'hora d'afrontar el futur".

stats