Política 26/04/2022

El vicepresident de la Comissió Europea rep Vox per parlar d'immigració

El partit d'ultradreta denuncia a Brussel·les que Catalunya és "el centre neuràlgic" de l'islamisme radical a Europa

2 min
El líder de Vox al Parlament, Ignacio Garriga

Brussel·lesEl vicepresident de la Comissió Europea per a la Promoció de l'Estil de Vida Europeu, Margaritis Schinas, ha rebut aquest dimarts el president del grup parlamentari de Vox al Parlament de Catalunya, Ignacio Garriga, i els eurodiputats Hermann Tertsch i Jorge Buxadé per parlar sobre immigració. Schinas és un vicepresident del PPE amb fort pes polític a l'executiu comunitari i pròxim al PP espanyol i la trobada amb Vox arriba just després que el partit ultraconservador hagi arribat al primer govern regional espanyol de la mà dels populars però també quan la mateixa presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, ha celebrat la victòria del president francès Emmanuel Macron que ha evitat l'arribada al poder de Marine Le Pen.

De fet, el mateix Schinas va celebrar també a Twitter la victòria del president francès: "Els francesos han rebutjat el nacionalisme divisiu i han escollit una França forta i una Unió Europea forta". Després de reunir-se amb els representants de Vox, Schinas ha defensat que "sempre està disponible per parlar d'immigració", però també ha etzibat que és una qüestió que no "es presta a anàlisis simplistes".

Els membres de Vox que s'han desplaçat aquest dimarts a Brussel·les han denunciat que Catalunya s'està convertint en el "centre neuràlgic" de l'islamisme radical a Europa no només per culpa de les polítiques nacionals sinó també europees. Des de l'Eurocambra, han alertat que certs barris de Catalunya i concretament de Barcelona són perillosos a causa de la "immigració il·legal" i han advocat per expulsar menors vulnerables, per exemple.

La reunió d'aquest representant de l'executiu comunitari també arriba l'endemà que la consellera d'Acció Exterior, Victòria Alsina, viatgés a Brussel·les per reunir-se amb eurodiputats i també amb Carles Puigdemont. Tal com va avançar l'ACN, Brussel·les es va reunir també amb Societat Civil Catalana sense ser una entitat registrada al registre de transparència, mentre que rebutja reunir-se al més alt nivell amb membres del govern català. Alsina es va trobar amb la comissària de Cohesió, Elisa Ferreira, però en el marc de l'Euroregió Pirineus Mediterrània, juntament amb altres representants. Segons Alsina, "és inconcebible que la Comissió Europa no s'hagi reunit durant 7 anys amb el Govern però sí amb associacions com Societat Civil Catalana".

stats