Política 24/01/2022

Vicenç Vidal: "A Ucraïna ni OTAN ni Putin, el que cal és més diplomàcia i més europeisme"

El senador autonòmic per MÉS per Mallorca demana la compareixença dels ministres de Defensa i Afers Exteriors al Senat per explicar l'enviament de tropes espanyoles a l'Europa de l'est

ARA Balears
1 min
El senador autonòmic de MÉS per Mallorca, Vicenç Vidal.

PalmaEl senador de designació autonòmica Vicenç Vidal, de MÉS per Mallorca, ha sol·licitat la compareixença al Senat de la ministra de Defensa, Margarita Robles, així com el seu homòleg d'Exteriors José Manuel Albares per "aclarir l'enviament d'efectius navals espanyols al Mar Negre, així com un possible desplegament de força aèria a Bulgària". Vidal també reclama al govern espanyol que aclareixi "quin és el posicionament de l'Estat davant el conflicte".

L'ecosobiranista ha assenyalat que "ni l'OTAN ni la Rússia de Putin representen, ara per ara, una sortida dialogada a la qüestió ucraïnesa, que necessita desescalar, desmilitaritzar i un treball diplomàtic constant per arribar a una solució basada en la cultura de pau, els drets humans i el respecte per les minories".

En aquest sentit, Vidal s'ha demanat "on són Josep Borrell i la Unió Europea quan se'ls necessita?". L'ecosobiranista ha expressat que, a parer seu, la solució rau en "més esperit i cultura realment europeista, defensar els drets dels pobles i potenciar una veritable transició energètica cap a energies renovables que n'impedeixi la utilització geopolítica".

stats