Política 06/11/2019

Vicenç Vidal: “El decret llei sobre seguretat digital fa que Espanya s’assembli a Turquia i Xina”

El senador autonòmic de MÉS per Mallorca ha qualificat la mesura anunciada per Pedro Sánchez com un "155 digital contra la llibertat d'expressió i informació"

Elena Navarro
1 min
El senador autonòmic de MÉS per Mallorca, Vicenç Vidal, aquest dimecres davant del Parlament balear

PalmaEl senador autonòmic de MÉS per Mallorca, Vicenç Vidal, ha denunciat aquest dimecres el decret llei de mesures urgents per la seguretat pública en el món digital impulsat pel govern en funcions de Pedro Sánchez. Perl representant ecosobiranista, el decret llei anunciat per Moncloa aquest dimarts "és una mesura contrària a les llibertats d’informació i expressió, que permet el tancament sense audiència prèvia de qualsevol servei de comunicacions electrònic públic o privat si atempta contra l’ordre públic i la seguretat nacional".

Segons Vidal, "és una restricció de llibertats en tota regla en el món digital mirant a Catalunya però que restringeix garanties a tota la ciutadania de l’estat espanyol". "Ara s’emprarà contra l’independentisme català però podria haver estat usat contra el 15-M, la PAH o el moviment de les camisetes verdes dels docents de Balears", ha afegit.

El senador de MÉS ha estat taxatiu en qualificar el decret llei d’"estat d’excepció digital que significa un problema per a la separació de poders, com també d'un decret propaganda en període electoral, un 155 digital contra la llibertat d’expressió i informació". Vidal també ha alertat que l’executiu espanyol podria caure en un acte, segons experts en internet i llibertats, "d’inconstitucionalitat". Finalment, Vidal ha conclòs afirmant que "el decret llei sobre seguretat digital fa que Espanya s’assembli a Turquia i la Xina".

Per part seva, el portaveu de MÉS al Parlament balear, Miquel Ensenyat ha assenyalat que "aquest decret llei fa olor de naftalina" i "recorda temps foscos". Segons el diputat ecosobiranista, aquesta mesura tindrà "greus conseqüències". A més, Ensenyat ha lamentat que no hi hagi més "veus crítiques".

stats