Política 11/05/2021

Vicenç Vidal reclama a Ábalos que "deixi de qüestionar el descompte de resident" i compleixi els acords del REB

L'ecosobiranista ha criticat que Montero donàs el REB per complert, mentre el govern espanyol incompleix la part de transport del Règim Fiscal

ARA Balears
2 min
Vicenç Vidal al Senat

PalmaEl senador autonòmic de MÉS per Mallorca, Vicenç Vidal ha reclamat al José Luis Ábalos que deixi de qüestionar el descompte de resident i "promogui la igualtat d'oportunitats i el respecte a la insularitat". Vidal ha remarcat que les empreses d'aviació estan capitalitzant les ajudes i ha reclamat al govern espanyol que prengui mesures per tal d'evitar-ho. Durant la compareixença al Senat, l'ecosobiranista també ha criticat que la ministra Montero donàs el REB per complit, mentre el govern espanyol incompleix la part de transport del règim fiscal.

El senador autonòmic ha demanat "com és possible" que si el REB exposa que el transport terrestre de viatgers s'ha de finançar mitjançant els pressupostos generals de l'estat, "les Illes Balears rebin zero euros al respecte?". En aquest sentit, Vidal ha recordat que els pressupostos de l'estat comprometen fins a 126 milions per Madrid i 47 milions per les Canàries per a transport públic terrestre, mentre que l'Arxipèlag no en rebrà cap.

Pel que fa al transport marítim, l'ecosobiranista ha reiterat la importància que el reglament de minimis sigui modificat o les Illes Balears en quedin exonerades per tal de garantir la seguretat del transport de mercaderies. Per altra banda, Vidal s'ha mostrat "extremadament preocupat" per la bioseguretat dels ports de les Balears i "en especial per la qüestió de les espècies invasores a Eivissa i a Formentera".

Durant la compareixença, Vidal ha reiterat la importància del tren de Llevant i ha explicat que "només falten 90 milions perquè aquest projecte sigui una realitat". Vidal també ha destacat la polèmica ampliació de l'aeroport de Palma i ha remarcat que "el no a l'ampliació de Son Sant Joan és més viu que mai entre la societat civil illenca". L'ecosobiranista també ha aprofitat l'ocasió per reclamar, de nou, la nova torre de control a l'aeroport de Menorca".

stats