Política 16/11/2021

Vicenç Vidal abandona el ple del Senat en protesta pel “repartiment de cromos vergonyós entre el PP i el PSOE”

Per als ecosobirnaistes aquests comportaments "debiliten la democràcia a l'estat espanyol"

ARA Balears
1 min
Vicenç Vidal al ple de Senat

PalmaVicenç Vidal ha abandonat el ple del Senat, conjuntament amb els senadors d'ERC, Compromís, Adelante Andalucía, EH Bildu, Junts per Catalunya, el PNB i Geroa Bai, després de manifestar "oposició i perplexitat davant el procés de votació i elecció del Defensor del Poble i els sis consellers del Tribunal de Comptes". El senador ecosobiranista ha titllat l'acord com "un repartiment de cromos vergonyós entre el PP i el PSOE allunyat de qualsevol dinàmica democràtica".

Moment en que Vicenç Vidal abandona el ple del Senat

En aquest sentit, Vidal ha expressat "una preocupació absoluta amb l'aberració que representa el pacte entre els grans partits del règim del 78 que inclouen l'elecció, a les Corts, dels magistrats del Tribunal Constitucional". A més, a través d'un comunicat, els ecosobiranistes han criticat que entre els elegits s'hi trobi Enrique Arnaldo, a qui han titllat de "ferotgement reaccionari", a més d'acusar-lo de ser "una persona totalment tendenciosa i vinculada a casos de corrupció com Palma Arena, Lezo i l'escàndol de nepotisme amb el seu fill a la Universitat Juan Carlos I".

Després del que ha passat al ple del Senat d'aquest dimarts, MÉS per Mallorca ha remarcat que "l'extrema politització d'institucions com el Tribunal de comptes, el Defensor del Poble i el Tribunal Constitucional només condueixen a debilitar la democràcia a l'estat espanyol".

stats