Política 02/10/2015

El govern valencià demana a Hisenda els fons necessaris per pagar als funcionaris la part que deu de l'extra del 2012

La Generalitat Valenciana ha adreçat una carta al ministeri perquè l'ajudi a fer front a una despesa que "no va negociar amb les comunitats autònomes"

Efe
1 min
El conseller valencià de Transparència, Manuel Alcaraz. / GENERALITAT VALENCIANA

ValènciaEl govern valencià ha remès avui una carta al ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, en la qual l'insta a aportar, per la via que estimi oportuna, el finançament necessari per pagar als funcionaris els endarreriments corresponents a la devolució de part de la paga extra del 2012. Així ho ha indicat en la roda de premsa posterior al ple del consell el conseller de Transparència, Manuel Alcaraz, que ha exercit avui com a portaveu en absència de la vicepresidenta, Mònica Oltra, que és de viatge institucional a Alemanya.

El conseller ha destacat que Montoro "no va dignar-se" a negociar ni consultar amb les comunitats autònomes aquesta despesa, i ha destacat que són diverses les autonomies que han remès una carta al ministeri en aquest mateix sentit.

"Reconeixem la justícia i la necessitat de reposar aquesta part de la paga extra" dels funcionaris, i "s'anteposarà aquesta despesa a una altra", ha afirmat el conseller, que ha afegit que el consell "no disposa dels fons necessaris per fer front a moltíssimes coses".

Per a Alcaraz, l'actitud del govern espanyol d'oposar-se a revisar el model de finançament autonòmic posa en dubte "la capacitat d'autogovern i de decidir el futur en matèries que són competència de les autonomies" i no coses puntuals com "pagar als funcionaris" o abordar unes determinades despeses.

stats