Política 29/08/2018

Dos agredits en la concentració unionista contra les agressions

Un càmera rep un cop de puny perquè els manifestants creuen que és de TV3

Xavi Oliva / Ot Serra
2 min
El càmera de Telemadrid agredit ahir enmig de la manifestació convocada per Cs davant del Parc de la Ciutadella.

BarcelonaEls ja tradicionals crits de “Viva España” i “Puigdemont a prisión” van ressonar al Parc de la Ciutadella en la manifestació convocada ahir per Cs, que va acabar –de fet, començar– com ja ho han fet altres mobilitzacions unionistes: amb violència. Prop de mig miler de persones es van concentrar a la Ciutadella per protestar contra l’agressió, dissabte passat, a una dona que treia llaços grocs.

Ahir el primer que va rebre puntades de peu i empentes va ser un home que es va acostar al grup cridant “Feixistes” des de la porta del parc que dona al final del passeig de Lluís Companys. Dues persones van mirar d’evitar els enfrontaments, i un agent de la Guàrdia Urbana va aconseguir endur-se l’home.

El clima de tensió a la trobada va anar augmentant quan els mitjans de comunicació intentaven fer-se un lloc entre la multitud. Només uns instants després de la primera agressió, els concentrats van focalitzar la seva irritació amb la televisió pública catalana amb crits de “Fora TV3”. La confusió es va apoderar dels manifestants, que es van pensar que un càmera de Telemadrid era de TV3 i, imaginant que portava un llaç groc, van començar a increpar-lo. Es van produir moments de picabaralla fins al punt que va rebre algun cop de puny al cap, abans que els Mossos el protegissin.

Tot i l’ambient enterbolit, els màxims dirigents de Cs, Albert Rivera i Inés Arrimadas, van assegurar que no tenien "coneixement” dels fets i va ser després quan el partit va atribuir l’atac a un “infiltrat d’un grup radical”. En declaracions als mitjans, Arrimadas va afirmar que “condemna totes les agressions” i, quan se li va preguntar per què no s’ha manifestat contra l’atac al fotoperiodista Jordi Borràs, va esquivar la resposta i va criticar que l’executiu català hagi “dubtat” de l’orientació ideològica de l’agressor de dissabte passat.

Denunciarà els fets

Un cop acabada la concentració, durant la qual es va acusar els Mossos de ser “policia política”, mentre s’exhibien banderes de la Policia Nacional i també alguna amb simbologia ultra, el partit taronja va emetre un comunicat per expressar el “rebuig” als fets i va demanar que la policia identifiqui la persona que va agredir el càmera de Telemadrid. En declaracions a l'agència Efe, la víctima va informar que denunciarà els fets.

La manifestació va comptar també amb la presència de la portaveu del PP al Congrés, Dolors Montserrat, que va centrar la seva crítica en la “deixadesa de funcions” del govern de Pedro Sánchez, que, segons els populars, es desentén a l’hora de protegir la “llibertat” a Catalunya. Entre converses i debats dels assistents, la concentració es va dissoldre sense més incidents rellevants cap a les nou del vespre.

stats