Política 23/12/2016

El TSJC jutjarà Mas, Ortega i Rigau el 6 de febrer per la consulta del 9-N

El lletrat de l'administració de justícia fixa cinc dies per a la celebració del judici, fins al 10 de febrer

Montse Riart
1 min
El president Mas, a la sortida del TSJC / PERE VIRGILI

BarcelonaJa hi ha data per jutjar l'expresident Artur Mas i les exconselleres Joana Ortega i Irene Rigau pel 9-N. El Tribunal Superior de Justícia ha fixat l'inici del judici per al 6 de febrer. Està previst que sigui un judici curt i s'han reservat cinc dies de sala, fins al 10 de febrer.

Ara el tribunal haurà de començar els tràmits per cobrir la vacant que hi ha ara mateix a la sala, ja que, de moment, no hi ha prou jutges per veure el cas. La llei estableix que els tres magistrats que conformin el tribunal no hagin tingut cap relació amb la causa, i ara mateix només n'hi ha dos que compleixin aquest requisit.

El president del TSJC, designat ponent

En la providència que s'ha enviat avui a les defenses i les acusacions també es fixa quin magistrat presidirà el judici. Per torn li ha tocat al president del Tribunal Superior de Justícia, Jesús Maria Barrientos, que també farà de ponent.

La Fiscalia i les acusacions populars demanen 10 anys d'inhabilitació per a Mas, Ortega i Rigau per organitzar la celebració del 9-N. Els fiscals Emilio Sánchez Ulled i Francesc Bañeres acusen Mas, Ortega i Rigau d'haver desobeït el Tribunal Constitucional (TC) en convocar el 9-N i de prevaricar en mantenir-se darrere de l'organització de la consulta fins al final, tot i saber que estava suspesa pel tribunal de garanties.

stats