Política 21/05/2015

Balears és una de les tretze autonomies de l'Estat per sota de la mitjana de riquesa de la UE

El pitjor resultat va ser per a Extremadura, el seu PIB només arriba al 65% de la mitjana europea

Europa Press
1 min
El ministre espanyol d'Economia, Luis de Guindos, en la seva compareixença després del consell de ministres / EFE

Brussel·lesDel total de denou comunitats i ciutats autònomes de l'estat espanyol, tretze registren un Producte Interior Brut (PIB) per càpita inferior a la mitjana de la UE, i Balears n'és una.

El pitjor resultat va ser per a Extremadura, el seu PIB només arriba al 65% de la mitjana europea, segons un informe publicat aquest dijous per l'oficina d'estadística europea, Eurostat.

Seguint per la coa, després d'Extremadura hi ha Melilla, amb un PIB per càpita del 70% de la mitjana comunitària; Castella-la Manxa (76%) i Ceuta i Múrica (77%).

Per sota de la mitjana, però superant el 80% del PIB comunitari, també hi ha les Illes Canàries, el País Valencià, Galícia, Astúries, Cantàbria, Castella i Lleó i les Illes Balears.

A l'altre costat de la balança, hi ha sis comunitats autònomes més que sí que superen el nivell de renda per càpita mitjà de la Unió Europea. La primera de totes és Madrid (128%), seguida del País Basc (122%), Navarra (116%), Catalunya (111%), Aragó (103%) i la Rioja (102%).

En conjunt, la riquesa per habitant a Espanya va quedar sis punts per sota de la mitjana europea l'any 2013, per sota d'Itàlia, França, Regne Unit i Alemanya, però per davant de Portugal, Grècia i Polònia.

stats