Política 28/09/2020

Una trentena de persones es manifesten a Palma contra la inhabilitació de Quim Torra

La protesta ha estat convocada per l'Assemblea Sobiranista de Mallorca

Ara Balears
1 min

PalmaProp de 30 persones s'han manifestat aquest dilluns a Palma per rebutjar la sentència del Tribunal Suprem contra Quim Torra, que el condemna per desobediència a un any i mig d'inhabilitació i a 30.000 euros de multa per no haver despenjat el llaç groc del Palau de la Generalitat en el termini que li va dictar la JEC durant la campanya de les eleccions espanyoles del 28 d'abril de 2019.

En la protesta, que ha estat convocada per l'Assemblea Sobiranista de Mallorca, s'han pogut sentir crits com "Torra, president" o "justícia espanyola corrupta". A més dels càntics, també s'han desplegat diverses pancartes en defensa de la llibertat dels presos polítics.

A la manifestació hi ha estat present el president de l'Obra Cultural Balear, Josep de Luis, que ha assegurat que "aquesta sentència serà una altra oportunitat per comprovar com els tribunals internacionals tornen a deixar en ridícul la justícia espanyola". De Luis ha apuntat també que amb la decisiíó d'inhabilitar Quim Torra "s'estan erosionant de manera alarmant els pocs estàndards democràtics que hi havia hagut en aquest simulacre de democràcia del 78".

stats