Política 25/03/2020

El 84,7% dels treballadors de l’Administració, tret dels sanitaris, fa teletreball

Un total de 17.326 persones fan feina des de les seves llars durant la crisi de la Covid-19

Ara Balears
1 min
Imatge d'una dona fent teletreball

PalmaEl 84,7% dels treballadors de l’Administració de les Illes Balears, tret dels sanitaris, fa teletreball durant els dies de confinament per la pandèmia de la Covid-19. En total, 17.326 treballadors i treballadores públiques de conselleries i ens públics adscrits fan feina a distància, des de les seves llars.

Aquesta mesura va ser aprovada pel Consell de Govern dilluns passat per tal de "protegir al màxim els empleats i empleades públiques, garantir el manteniment dels serveis essencials i, a la vegada, complir les obligacions de confinament que s’han declarat", indiquen en un comunicat.

D’altra banda, el 15,3% dels treballadors públics desenvolupa les seves tasques de manera presencial al seu lloc de feina per garantir els serveis públics i essencials (a hores d’ara, 3.128 persones). Per al personal en aquesta situació s’han adoptat mesures perquè facin feina en unes condicions adequades de seguretat i, així, evitar risc de contagi.

Entre altres mesures, es garanteix que entre els treballadors hi hagi com a mínim un metre de distància, la mateixa distància per als treballadors que estan de cara al públic. S’ha penjat cartelleria amb la informació bàsica d’higiene personal, s’han ofert guants de plàstic als treballadors públics i s’ha limitat l'aforament dels espais comuns i públics de les conselleries.

Pel que fa a les reunions, es fan per videoconferència. Així mateix, s'estan intensificant les tasques específiques de neteja i desinfecció als centres de treball per garantir la seguretat del personal de l’Administració.

stats