Política 13/10/2019

El transport aeri sanitari de Balears i l'àrea de control d'emissions a la Mediterrània, a debat al Parlament

El ple de dimarts també analitzarà les mesures preses pel Govern sobre la fallida de Thomas Cook

Ara Balears
2 min
La Unitat de Transport Pediàtric Balear, amb seu a Son Espases, durant un trasllat mitjançant un avió medicalitzat.

PalmaEl ple del Parlament del pròxim dimarts debatrà sobre la situació del servei de transport aeri sanitari de les Balears i de l'establiment d'una àrea de control d'emissions a la Mediterrània, com també la detecció precoç del càncer de mama, entre altres qüestions.

En el ple de dimarts, que començarà a les 10.00 hores, la presidenta del Govern haurà de respondre preguntes dels portaveus del grup popular, Biel Company, sobre les mesures per pal·liar els efectes de la fallida de Thomas Cook consensuades pel Govern, i d'El Pi, Jaume Font, també sobre si reconsiderarà les mesures anunciades per la fallida del touroperador britànic.

El portaveu de Vox, Jorge Campos, li preguntarà sobre la immigració, i el de Ciutadans, Marc Pérez-Ribas, sobre com té previst reduir el període de pagament a proveïdors de l'Administració.

El ple debatrà, a més, una proposició no de llei del grup parlamentari popular sobre la detecció precoç del càncer de mama que instarà la Conselleria de Salut i Consum a publicar amb "transparència" el grau de compliment del programa de detecció precoç i a elaborar un pla de xoc perquè es realitzi aquesta prova a totes les dones de 50 a 69 anys a les quals encara no se'ls hagi realitzat.

Així mateix, es debatrà una proposició no de llei del grup socialista, Unides Podem i MÉS per Mallorca relativa a l'establiment d'una àrea de control d'emissions a la Mediterrània per reduir-les d'acord amb les estratègies globals de lluita contra el canvi climàtic i la contaminació.

El grup parlamentari mixt plantejarà una moció sobre la política general del Govern en matèria de transport marítim perquè es garanteixi la connectivitat entre illes cada dia de l'any i es convoqui la Mesa del Transport Marítim amb l'objectiu de continuar amb les tasques de diàleg i negociació per avançar en l'aprovació del reglament que ha de desplegar la llei d'ordenació del transport marítim en un termini màxim de tres mesos.

En el torn de preguntes de control al Govern, s'abordaran qüestions com si té previst modificar la Llei d'habitatge per facilitar la construcció d'habitatges protegits (HPO); per què no ha decidit encara sobre la possible internalització dels serveis informatius d'IB3; l'antiguitat mitjana dels empleats públics en situació d'interinitat i el concepte de "federalisme interior" en el projecte de llei dels consells.

stats