Política 09/03/2020

Trasmediterránea suprimeix dues rutes i MÉS creu que la connectivitat a les Illes és més "vulnerable"

El senador autonòmic, Vicenç Vidal, demanarà a l'Estat si és conscient de la situació de monopoli que hi ha en el transport marítim a les Balears

K. O.
1 min
Els bucs de Trasmediterránea són part del paisatge que envolta el port de Maó.

PalmaTrasmediterránea ha suprimit les rutes Alcúdia-Ciutadella i Gandia-Eivissa, i segons el diputat de MÉS per Mallorca, Joan Mas, la mesura empresarial deixa les Balears en una situació de "vulnerabilitat" pel que fa a la connectivitat. El senador autonòmic de la formació, Vicenç Vidal, preguntarà al govern espanyol si coneix l'impacte que tindrà aquesta decisió i si és conscient del monopoli existent en el transport marítim de les Illes per part de Baleària.

"La connectivitat de les Illes no pot estar supeditada a factors externs i a la rendibilitat empresarial", ha comentat Mas, i ha recordat que Trasmediterránea era pública i va ser privatitzada. "Els monopolis sempre acaben perjudicant els usuaris", ha assenyalat.

D'altra banda, el diputat també ha comentat que el futur impost al transport aeri del govern espanyol no inclou, de moment, cap excepció que benefici els residents a les Balears. "L'impost és necessari, però cal fer excepcions", ha dit Mas, perquè MÉS defensa que els residents illencs no han de pagar més pels bitllets en cas que s'apliqui. Mas ha assegurat que la mobilitat entre les Illes i la Península hauria de ser "més fàcil" i "lliure" per als residents perquè no tenen més opcions per viatjar que l'avió o els vaixells.

stats