Política 06/03/2020

Torra: "Lastra s'equivoca si creu que anem a la taula de diàleg a parlar de coses que no siguin el dret a l'autodeterminació"

El president de la Generalitat de Catalunya carrega contra el PSOE per negar-se a obrir una comissió d'investigació sobre Joan Carles I

Maria Llull
2 min
El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, després de la trobada de la Institució de les Lletres Catalanes d'aquest divendres a Can Alcover

PalmaEl president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, ha criticat aquest divendres a Palma les declaracions de la portaveu del PSOE en el Congrés, Adriana Lastra, qui ha acusat JxCat de comportar-se com a "enemics" de la taula de diàleg i de no creure en les negociacions entre els governs català i espanyol. "La senyora Lastra s'equivoca si creu que anem a la taula de diàleg a parlar de coses que no siguin l'exercici del dret a l'autodeterminació i l'amnistia", ha manifestat Torra després de participar en una trobada de la Institució de les Lletres Catalanes a Can Alcover.

Torra ha assenyalat que, malgrat que desconeix el contingut de les declaracions, 'enemics' li sembla "una paraula molt gruixuda", quan precisament ell forma part de la taula de diàleg i JxCat hi ha estat "des del primer moment". "El diàleg i la negociació són justament per a això, perquè estem parlant de sobirania i de l'exercici del dret a l'autodeterminació. I nosaltres aspirem a sortir d'aquesta taula amb una data per al referèndum d'independència", ha afegit.

El president català també ha carregat contra el PSOE per "no donar suport a la comissió d'investigació sobre les pressumptes irregularitats i indicis de corrupció de l'antic rei, Joan Carles I". "Em sembla lamentable, una decisió del segle XVIII i no del segle XXI", ha criticat. "Tots els ciutadans són iguals de responsables i demano al PSOE que reconsideri aquesta posició", ha continuat. Segons Torra, "és necessari aclarir totes aquestes informacions que han sortit a la premsa sobre els enriquiments de Joan Carles I per transparència, responsabilitat i perquè la ciutadania té dret a conèixer la veritat i què està passant amb la monarquia espanyola".

Sobre la reunió amb el sector de la cultura de Mallorca a Can Alcover, Torra ha assegurat que, "si hi ha alguna cosa que uneix les Illes i Catalunya és l'interés per la llengua i la cultura". "Hem de ser capaços de destinar un 2% dels pressupostos a la cultura, la qual és benestar, cohesiona i ajuda al progrés dels nostres països", ha sentenciat.

stats