Política 20/08/2018

Teresa Ribera garanteix a Menorca l'ampliació del parc fotovoltaic de Son Salomó

L'actuació permetrà que l'any 2020 el 20% del consum de l'illa procedeixi d'energies renovables

Iván Martín
1 min
La Ministra Ribera ha estat acompanyada en tot moment per càrrecs públics de totes les administracions de Balears.

Es MercadalLa ministra de Transició Energètica, Teresa Ribera, ha destacat el model energètic que promouen les institucions públiques de les Balears. Ribera, que ha participat en les Tertúlies d'Estiu del Mercadal, ha confirmat que l'ampliació del parc fotovoltaic de Son Salomó, a Ciutadella, "depèn únicament de les autoritzacions del Consell Insular i l'ajuntament de la ciutat".

En aquest sentit, el conseller balear d'Energia, Marc Pons, qui també hi ha assistit a l'acte, s'ha felicitat i ha recordat que el govern espanyol "ha fet els deures". Pons ha remarcat que "feia tres anys que demanàvem l'autorització per a la connexió de la xarxa elèctrica a la planta de Ciutadella i l'últim tràmit s'aprovà en el consell de ministres del passat 27 de juliol". El conseller també ha assenyalat que l'actuació permetrà que l'any 2020 el 20% del consum de Menorca procedeixi d'energies renovables, cosa que implicaria "una important passa" en matèria de transició energètica.

D'altra banda, Teresa Ribera ha qualificat de "tema urgent" per al govern espanyol l'estat de la central tèrmica de Maó. Ribera ha reconegut que es tracta d'una de les prioritats i que a través d'una ordre ministerial es va facilitar a Endesa realitzar inversions ambientals a la central per rebaixar les emissions com a solució transitòria fins a la conversió a gas.

A més, la ministra de Transició Energètica ha recordat que abans de complir els dos mesos de govern es va dur al consell de ministres l'aprovació d'una modificació urgent de la planificació de la xarxa elèctrica per permetre la recuperació del primer cable i activar el segon a partir del 2020, garantint la doble connexió, amb l'objectiu de lluitar contra la "incertesa" que generava la situació.

stats