Política 01/07/2020

Els autònoms de temporada de Menorca denuncien els requisits per obtenir ajudes

Només han cobrat 350 euros durant la pandèmia

Ivan Martin
2 min
És la segona protesta que protagonitzen després de reivindicar els seus drets davant el Consell de Menorca.

MaóL'Associació d'Autònoms de Temporada de Menorca xifra en un 15% els empresaris que podran rebre les ajudes del govern espanyol, que tenen com a objectiu reduir l'impacte de la crisi sanitària causada pel coronavirus entre el sector. Una trentena de persones s'han concentrat aquest dimecres davant la Delegació del govern a l'illa, vestits amb camiseta negra i amb pancartes reivindicatives, denunciant la manca d'ajudes per part de totes les institucions públiques.

Els assistents han entregat un manifest a la delegada insular de l'estat espanyol, Isabel Lópe,z que s'hauria solidaritzat amb els afectats i compromès a traslladar les reivindicacions a Madrid. La portaveu de l'associació, Mar Vila, ha lamentat el greuge que representa la seva situació en comparació amb les subvencions que reben la resta d'autònoms: "Volem l'equiparació, un subsidi mínim de 660 euros cada mes i la bonificació de la quota de la Seguretat Social. No tenim cap suport de l'Administració i, mentre bars i restaurants obren i cobren ajudes, nosaltres no hem vist ni un euro".

D'altra banda, Vila ha criticat els requisits que el govern espanyol ha establert per poder ser beneficiari de les ajudes, publicades el passat cap de setmana en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE). En aquest sentit, comenta, "són requisits excloents i surrealistes, perquè no has d'haver estat donat d'alta entre març i juny. Què passa amb la gent que el mateix estat espanyol ha obligat a donar-se d'alta per poder tramitar un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) als seus empleats? A més, tampoc no cobreix els que, per culpa de la necessitat d'ingressos, han obert a final de juny o els que l'estiu anterior varen iniciar un projecte empresarial. És un insult per a nosaltres".

Finalment, la portaveu de l'entitat que agrupa els autònoms de temporada a Menorca ha assenyalat el Consell de Menorca i el Govern balear. "Estan incomplint les seves promeses. El Govern anuncià ajudes el passat 27 de maig i la previsió és no obrir el període de sol·licituds fins a mitjan juliol. La lentitud administrativa és desesperant. I les del Consell, tot són exclusions. D'ençà que es va iniciar la pandèmia només he cobrat un mes els 350 euros que dona l'Ajuntament", ha destacat.

stats