Mitjans públics
Política 06/11/2013

Telemadrid podria seguir els passos de Canal 9 si tomben l'ERO

El president de la Comunitat de Madrid ha advertit en diverses ocasions que si no es pot tirar endavant l'acomiadament de 861 treballadors caldrà tancar el canal

Ara
2 min

BarcelonaTelemadrid podria seguir els mateixos passos que Radiotelevisió Valenciana (RTVV) si la justícia tomba l'ERO de la cadena pública de Madrid. El president de la Comunitat, Ignacio González, ha advertit en diverses ocasions que si no es pot tirar endavant l'acomiadament de 861 treballadors caldrà tancar el canal.

En una entrevista la setmana passada a RNE, González va reiterar l'amenaça, i aquest dimecres ho ha tornat a fer. El president madrileny ha afirmat avui que el govern de la Comunitat "no tindrà altra alternativa" que tancar Telemadrid si els sindicats "ho fan inviable" i el canal públic "segueix sent deficitari". González ha fet aquestes declaracions un dia després que el Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià anul·lés l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) plantejat pel canal públic del País Valencià.

El Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) va considerar a l'abril que l'ERO presentat el novembre del 2012 per la direcció de Telemadrid no era "ajustat a dret". En el seu escrit obligava a readmetre els 861 treballadors acomiadats o a indemnitzar-los amb 45 dies per any treballat.

Dos mesos abans, al febrer, Ignacio González va llançar l'amenaça de tancar el canal després que la UGT portés l'ERO als tribunals. González va advertir llavors que era impossible "mantenir" econòmicament un mitjà de comunicació públic com Telemadrid, amb una plantilla de 1.200 treballadors i un dèficit d'explotació de més de 100 milions d'euros, quan els ingressos són de 15 milions. El president va recordar, a més, que la llei no permet que els mitjans públics autonòmics tinguin dèficits, i va deixar clar que compliria l'amenaça: "No és una intenció, és una decisió", va sentenciar.

González ha remarcat avui que el cas de Telemadrid és "diferent" al del canal públic valencià, ja que hi ha hagut una sentència "favorable" del TSJM rebutjant el recurs que van presentar els sindicats contra l'ERO, mentre que a València ha passat el contrari.

L'executiu madrileny està a l'espera "de la resolució definitiva" del recurs que han presentat els sindicats, ha assenyalat González. "Es tracta de fer viable Telemadrid sense que tingui dèficit i amb uns plantejaments raonables", ha dit el cap de l'executiu madrileny, alhora que ha advertit que si els sindicats ho fan inviable, "desgraciadament" no es podrà mantenir el canal.

stats