Política 09/05/2018

Els taxistes asseguren que no hi ha empreses de mampares de protecció tot i les ajudes de Cort

Segons l'Associació Sindical dels Taxis, no existeix ni una sola empresa instal·ladora de mampares de seguretat en tota l'illa i, per tant, les ajudes que ofereix l'Ajuntament de Palma per adaptar els vehicles no tenen raó de ser

Aina Riera Serra
1 min
Els taxistes asseguren que no hi ha empreses de mampares de protecció tot i les ajudes de Cort

PalmaLa Junta de Govern de l'Ajuntament de Palma ha aprovat avui el pla estratègic de subvencions per a l'accessibilitat i la seguretat del transport amb vehicles d'autotaxi per al trienni 2018-2020. Aquest pla té com a objectiu promoure la reconversió de taxis en vehicles adaptats i millorar les condicions dels vehicles.

Així, s'hi destinen 90.000 euros distribuïts en tres partides de 30.000 euros per any. Una bona part d'aquesta inversió servirà per adaptar els vehicles i un 15%, per instal·lar-hi mampares de seguretat.

Tanmateix, l'Associació Sindical d'Autònoms dels Taxis assegura que, com que no hi ha cap empresa que s'encarregui de la instal·lació d'aquestes mampares, les ajudes no s'arriben a fer servir mai. El gerent de l'associació afirma també que són molt pocs els vehicles que les duen instal·lades tot i que no han pogut concretar-ne el número exacte.

Les ajudes

L'Ajuntament també ha recordat que el 2015 ja es va obrir una línia d'ajudes i, segons que ha explicat la portaveu de l'equip de govern, Susanna Moll, "ara refermam el compromís de l'equip de govern amb l'accessibilitat amb un segon pla estratègic de subvencions".

El gener del 2015 hi havia 54 taxis adaptats quan, per normativa, n'hi havia d'haver 63. I en els darrers anys s'ha aconseguit que la xifra de taxis adaptats arribàs a 85, 30 més que el 2015.

Així, la flota de taxis adaptats ha crescut un 57% i s'han concedit 58 ajudes en tres anys.

stats