Política 30/04/2014

La justícia europea avala l'acord d'onze estats membres per impulsar la taxa Tobin

El Tribunal de Luxemburg desestima el recurs que havia presentat el Regne Unit

Laia Forès
1 min

Brussel·lesEl Tribunal de Justícia de la Unió Europea ha desestimat el recurs que havia presentat el Regne Unit contra l'acord d'onze estats europeus, entre ells, Espanya, Alemanya i França, per impulsar una taxa a algunes transaccions financeres. Així, el Tribunal de Luxemburg dóna llum verda a la iniciativa que els onze governs volen posar en marxa l'any que ve, tot i que encara no hi ha un acord definitiu.

El Regne Unit, contrari a l'anomenada taxa Tobin perquè considera que podria perjudicar la City, havia denunciat l'acord al·legant que l'impost també tindrà conseqüències per als països que no l'apliquin. La justícia europea, però, creu que no es pot impugnar una taxa que encara no existeix.

Segons va anunciar fa quatre setmanes el govern espanyol, ja hi ha un principi d'acord entre els onze governs europeus per posar en marxa la taxa, tot i que s'aplicaria en una primera fase només a la compra d'accions al mercat de derivats. A dia d'avui, però, no s'ha anunciat formalment l'acord final. Berlín i París volen que es tanqui abans de les eleccions europees.

stats