Política 09/06/2020

El PP vol que l'exregidor de Mobilitat de Cort pagui la multa de 30.000 euros per difondre dades de l'oposició

El batle de Palma creu que haurien de pagar els edils populars pel "mal ús" que varen fer de les targetes d'aparcament del servei municipal

K. O.
2 min
Interior de l’aparcament del parc de la Mar, de Palma.

PalmaEl grup municipal del PP a l'Ajuntament de Palma presentarà una moció en el pròxim ple municipal per demanar la reprovació de l'exregidor de Mobilitat del PSIB Joan Ferrer i l'actual gerent de la Societat Municipal d'Aparcaments i Projectes (SMAP), Pedro Manera. Els populars, a més, volen que Ferrer i Manera paguin la multa de 30.000 euros interposada a Cort i confirmada per l'Audiència Nacional per haver difós dades privades dels regidors de l'oposició amb l'objectiu de revelar suposades irregularitats en l'ús de les targetes municipals d'aparcament el 2016, com ja va informar l'agència Efe.

En canvi, el batle de Palma, José Hila, creu que haurien de pagar els edils del PP als quals la gerència de la SMAP els va retirar les targetes perquè l'equip de govern va denunciar l'ús indegut que havien fet d'aquests abonaments alguns regidors de l'oposició. De fet, la SMAP va detectar que s'havia duplicat la targeta de la regidora Antònia Roca (PP).

Hila, durant una roda de premsa telmàtica, ha reiterat aquest dimarts que la polèmica va començar pel "mal ús" que es va fer de les targetes i que el PP hauria de demanar perdó i deixar de donar-ne la culpa a la resta. "Nosaltres ens hem disculpat quan hem comès errors", ha puntualitzat el batle.

Cal recordar que quan l'Agència Espanyola de Protecció de Dades va obrir un expedient sancionador contra la SMAP, el PP de Palma ja va demanar la dimissió de l'ara exregidor de Mobilitat de Cort. La formació també va exigir a Ferrer que pagàs la possible multa de la seva butxaca i que l'Audiència Nacional finalment ha confirmat recentment.

stats