Política 03/08/2018

Podem també planta el rei

Alberto Jarabo rebutja la invitació per acudir al despatx amb Felip VI perquè "s'acumulen motius que justifiquen l'absència"

Jaume Ribas
1 min
Imatge d'arxiu Alberto Jarabo./ ISAAC BUJ

PalmaEl portaveu de Podem al Parlament, Alberto Jarabo, ha comunicat a la Casa Reial que no assistirà al despatx que aquest divendres ofereix el rei Felip VI al palau de l'Almudaina. En el text que ha enviat al departament de protocol, Jarabo detalla que es troba fora de Mallorca però també diu que "s'acumulen motius que justifiquen l'absència" i remarca la "distància ideològica" que el separa del monarca.

A més, el polític de Podem fa referència a les investigacions judicials a la família reial i demana a Felip VI que ofereixi "col·laboració i documentació a la Justícia". Tot i que el president del Parlament de Podem, Balti Picornell, va rebre en audiència el rei complint amb el seu paper institucional, el partit ha confirmat que cap dels seus membres acudirà a la recepció reial a l'Almudaina. D'aquesta manera, Podem se suma a partits com MÉS per Mallorca i MÉS per Menorca i entitats com l'OCB i altres, que també han rebutjat la invitació.

stats