Política 08/01/2020

L'encesa de talaiots de dissabte obrirà els actes principals de la Diada de Menorca

El ple del Consell retrà homenatge al pintor Giuseppe Chiesa i els pianistes Marco Mezquida i Suso González protagonitzaran el concert institucional

Ivan Martin
2 min
Els protagonistes més destacats de la Diada han explicat els detalls en una compareixença al Museu de Menorca.

MaóL’encesa de talaiots per als drets humans de dissabte que ve serà el tret de sortida dels principals actes de la Diada de Menorca. El conseller insular de Cultura, Miquel Àngel Maria, ha presentat aquest dimecres, juntament amb alguns dels protagonistes, el programa d’actes. El Museu de Menorca ha estat l’escenari escollit pel Consell per oferir-ne tots els detalls. Una de les impulsores de l’encesa de talaiots a l’illa, Cecília Ligero, ha reivindicat la importància de l’esdeveniment: “Continuam el camí encetat ara fa quatre anys a Mallorca. L’objectiu és donar visibilitat a les dificultats de les persones refugiades. No podem fugir d’una qüestió de drets humans i de responsabilitat”, ha manifestat.

D’altra banda, el ple extraordinari del Consell de Menorca per Sant Antoni és un dels altres punts neuràlgics de la festa. La historiadora Àngels Hernández recordarà la figura del pintor Giuseppe Chiesa. “Tot i ser italià, Chiesa és un menorquí d’adopció considerat el primer dels grans pintors apareguts a l’illa. A més, la seva descendència és plenament menorquina i també destaca en la faceta pictòrica”, ha assenyalat Hernández. Seguidament, tota l’atenció del pròxim divendres es traslladarà al teatre Principal de Maó. El concert institucional de la Diada el protagonitzaran els pianistes Suso González i Marco Mezquida. Visiblement emocionats, els músics no han dubtat a afirmar que el concert serà “un dels més importants de les nostres vides per allò que representa”.

Cal recordar que els actes de la Diada es faran a tots els municipis de Menorca. Les tradicionals torrades de sobrassada i botifarró, el folklore, concerts musicals i activitats per als més petits ompliran de contingut els vuit pobles menorquins. A Ciutadella, s'espera, diumenge 19, la processó dels Tres Tocs. Abans, el divendres, el director de l’Observatori Socioambiental de Menorca, David Carreras, farà el pregó a l’Ajuntament. Mantenir les arrels i saber-les transmetre a les noves generacions és el que ha aconseguit el dissenyador Iván Khanet amb l’elaboració del cartell oficial. Una àvia, la seva neta i el contorn de l’illa contemplen un llibre sobre Menorca.

stats