Política 06/07/2014

Susana Díaz acusa Rajoy de dedicar-se "a trampejar amb lleis per interessos electorals"

La presidenta andalusa es refereix així a la proposta del president espanyol d'elecció directa dels alcaldes

Europa Press
2 min

MàlagaLa secretària general del PSOE d'Andalusia i presidenta de la regió, Susana Díaz, ha assegurat que li ha produït "tristesa que un president del govern espanyol es dediqui a trampejar amb lleis per interessos electorals", amb referència a l'elecció directa d'alcaldes, en un moment, ha dit, en què "hi ha un veritable drama de desinterès i desconfiança dels ciutadans en la política".

Díaz, que ha inaugurat a Màlaga el comitè regional de Joventuts Socialistes d'Andalusia (JAS), ha assenyalat que "en un moment en què els ciutadans no confien en la política, que els provoca rebuig", Mariano Rajoy "llança com a regeneració política l'elecció d'una manera o altra de l'alcalde a pocs mesos de les eleccions municipals", fet que ha qualificat de "falta de respecte als ciutadans".

La socialista ha recordat que en les últimes eleccions "guanyem en 9 de cada 10 municipis d'Andalusia". "No estic defensant el que en un moment determinat crec que ens convé, sinó les regles del joc de la democràcia, que no es poden canviar en meitat d'un partit perquè els presidents del PP li hagin dit a Rajoy que ha provocat tant de mal i tant de patiment en els ciutadans que hi ha moltes capitals de província que les tenim en perill", ha assegurat.

Respecte al nombre d'aforats, ha assegurat que "no és possible que un país com el nostre tingui 10.000 aforats", i ha indicat que "d'aquests, més de 8.000 són de la carrera judicial i fiscal i n'hi ha una mica menys de 2.000 que són representants públics". "Que és excessiu, esclar que ho és, cal afrontar-ho però no amb oportunisme", ha assenyalat Díaz, que ha considerat que "si calia aforar a qui ha estat 39 anys cap de l'Estat no es podia fer com un nyap, per la porta de darrere i com s'ha fet".

stats