Política 28/02/2019

El Grup de Suport Valtonyc: "En Josep és un cantant i ha de poder cantar el que vulgui"

Han remarcat que les lletres del raper s’emmarquen en el dret a la llibertat d’expressió

Ara Balears
1 min
Falsa alarma: Valtonyc rep la notificació de la sentència de l'Audiència Nacional als Jutjats d'Inca.

PalmaEl Grup de Suport Valtonyc ha reiterat aquest dijous que les lletres de Valtonyc s’emmarquen en el dret a la llibertat d’expressió i el dret de creació artística. Així ho han expressat a través d'un comunicat després que aquest dimecres el Parlament balear hagi aprovat una iniciativa del PP per la qual la cambra legislativa reprova i mostra el seu "més absolut rebuig" a les expressions que va emprar en un concert l'any passat el raper mallorquí contra la Guàrdia Civil i la Fiscalia.

El grup de suport ha assegurat que "Josep no és ni polític ni periodista, és un cantant de rap que ha de poder cantar el que vulgui sense haver d'assumir cap mena de responsabilitat, i molt menys penal". I han afegit que "en aquest país la llibertat d'expressió i la impunitat són per a aquells que es dediquen a fer apologia del feixisme, del racisme i la xenofòbia".

A més, consideren que aquesta PNL està totalment fora de lloc i que es deu "a l'intent de la dreta i els partits de pseudoesquerra de silenciar una vegada més les veus dissidents contra les seves polítiques i, en general, conta un sistema corrupte i decadent que aboca les classes populars a la misèria i la precarietat".

En el comunicat han recordat que aviat hi haurà eleccions i han mostrat el seu rebuig que l'extrema dreta estigui "guanyant terreny a Espanya i a la resta d'Europa i del món".

stats