Política 28/02/2019

Suport total al batle de Palma de la Federació de Veïns i els seus socis de govern arran de la querella pel lloguer turístic

Noguera anuncia que recorrerà a la justícia i denuncia la judicialització de la democràcia

Maria Fuster
2 min
Suport de la Federació de Veïns de Palma al batle Antoni Noguera

Palma"Els hauria de fer vergonya als poder fàctics voler suplantar la sobirania municipal a través de la por, les amenaces i les querelles", ha assenyalat visiblement indignat el batle de Palma, Antoni Noguera, aquest dijous durant el ple de l'Ajuntament. Noguera que ha anunciat que recorrerà contra la querella davant la justícia i ha volgut deixar clar que en tot moment va complir la normativa autonòmica que instava Cort a zonificar i també la iniciativa popular que reclamava la prohibició del lloguer turístic a plurifamiliars. "Fer el contrari sí que hauria estat prevaricació", ha dit.

"El que fan, segons les paraules del batle, és una anomalia democràtica. El que fan és judicialitzar la democràcia. Llancen la pedra i amaguen la mà perquè creuen que alguna cosa quedarà".

Noguera ha assegurat que no té cap notificació i que ara mateix no està investigat, però que en cas d'haver d'anar a declarar, "devallaré la costa de manera molt digna amb tot el suport de la ciutadania".

Suport veïnal

Amb pancartes en què es podia llegir "Complir la voluntat popular no és prevaricar", la Federació de Veïns de Palma i diferents associacions veïnals –Son Roca, el coll d'en Rabassa i Son Rapinya– han manifestat un suport absolut també en les seves intervencions, en què s'ha destacat que el batle Noguera va donar compliment al que més de 5.000 signatures, recollides a 20 diferents punts de Palma, reclamaven: prohibir el lloguer turístic a plurifamiliars. I així ho varen demanar en la primera i única iniciativa popular de l'estat espanyol aprovada en un ple municipal. El portaveu de la Federació de Veïns de Palma, Joan Forteza, ha destacat la valentia del batle i ha agraït i mostrat tot el suport també als regidors de MÉS, Podem i socialistes en la defensa del "dret a un habitatge digne". Forteza també ha manifestat que no creu que la querella tingui viabilitat jurídica: "És del tot impossible que informes jurics externs de l’Ajuntament diguin una altra cosa que el que varen expressar milers de veïns que patien".

Ciutadans i el PP continuen reclamant la dimissió per la querella presentada per Fevitur per pressumptes delictes de prevaricació i que, segons l'oposició, tenen a veure amb la "fabricació a mida dels informes presentats per l'Ajuntament". La portaveu del PP, Marga Duran, assegura que no pot "continuar ni un dia més al capdavant de Cort", i el portaveu de Ciutadans, Josep Lluís Bauzà, diu que el que volen és "evitar la imatge del batle de Palma fent 'la passejada' per la costa.

stats