Política 14/03/2018

La Comissió Nacional de Mercats demana que es retiri la moratòria contra les superfícies comercials

La institució insular assegura que mantindrà la suspensió cautelar fins a l'aprovació del pla director d'equipaments comercials

Ara Balears
1 min
La Comissió Nacional de Mercats demana que es retiri la moratòria contra les superfícies comercials

PalmaEl Consell de Mallorca no s'ha sorprès del requeriment que ha demanat la Comissió Nacional de Mercats i Competència (CNMC) per derogar la moratòria que no permet atorgar més llicències a grans superfícies comercials a Mallorca. La comissió considera que aquesta moratòria restringeix la competència i que la suspensió no s'ajusta al dret de la Unió Europea ni al dret de l'Estat "que obliga els poders públics a justificar les restriccions a la llibertat d'empresa". Davant el seu requeriment la institució insular ja ha anunciat que hi interposarà un recurs contenciós administratiu.

La consellera insular de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, ha defensat que la moratòria està fonamentada en l'àmbit ambiental i econòmic i que defensa la competència dels establiments comercials que més ho necessiten.

D'altra banda, Pimeco ha demanat al Consell que no retiri la moratòria perquè és una regulació que permet defensar el territori i protegir-lo. L'Associació del petit i mitjà comerç de Mallorca veu la mà dels grans operadors rere l'amenaça de contenciós de la CNMC i demana al Consell que es mantingui ferm fins que no entri en vigor el pla d'equipaments comercials de Mallorca, que ara està en fase de tramitació inicial.

stats