Política 14/06/2019

Podem finalment se suma al pacte a Palma

Jarabo serà el portaveu del govern municipal, Sonia Vivas serà regidora de Justícia Social i Romero durà Treball i promoció econòmica

Maria Fuster
2 min
Podem finalment se suma al pacte a Palma

PalmaLa formació morada finalment s'ha incorporat al pacte, un dia abans de l'acte de presa de possessió de José Hila com a batle de Palma. La consolidació del pacte de les tres formacions s'ha fet visible a la foto que s'han fet els representants de MÉS, Podem i PSOE davant de l'edifici del consistori palmesà. Des de Podem s'ha informat explicat que Alberto Jarabo serà el portaveu del govern municipal, Sonia Vivas serà regidora de Justícia Social i Rodrigo Romero durà Treball i promoció econòmica.

MÉS i PSOE que ja havien tancat un acord de repartiment d'àrees que va ser ratificat ahir per les seves assemblees, havien convocat aquest matí a les 12 h als mitjans a la plaça de Cort per informar dels acords als quals havien arribat les dues formacions el dimecres. Fonts de MÉS per Palma asseguren que s'ha decidit posposar la convocatòria a les 17 h per esperar el resultat de la consulta popular de Podem. La formació morada havia demanat a la militància si havien d'assumir responsabilitat de govern o no. Un 87% han donat suport a la primera opció, que també era la que proposaven Jarabo i Vivas.

Tant Antoni Noguera, com a representant de MÉS per Palma, com José Hila, com a representant dels socialistes han mostrat la seva satisfacció per poder reeditar un pacte d'esquerres dues legislatures seguides.

Hila no ha volgut concretar qui durà les àrees que gestionarà que són les següents: Funció Pública, hisenda i Innovació, Seguretat Ciutadana, Mobilitat, Infraestructures, Medi Ambient, EMAYA, Esports, Turisme, Salut i Consum.

Les àrees que durà la formació podemita són Participació, coordinació territorial i govern interior amb l'empresa funerària, a càrrec d'Alberto Jarabo; Justícia Social on es gestiona Joventut, Gent Gran i Igualtat, amb Sonia Vivas al capdavant. I Promoció econòmica, ocupació i comerç que inclou mercats i Mercapalma, que tindrà com a regidor a Rodrigo Romero.

stats