Podem finalment se suma al pacte a Palma

Jarabo serà el portaveu del govern municipal, Sonia Vivas serà regidora de Justícia Social i Romero durà Treball i promoció econòmica

La formació morada finalment s'ha incorporat al pacte, un dia abans de l'acte de presa de possessió de José  Hila  com a batle de Palma.  La  consolidació del pacte de les tres formacions s'ha fet visible a la foto que s'han fet els representants de MÉS, Podem i PSOE davant de l'edifici del consistori palmesà. Des de Podem s'ha informat explicat que  Alberto   Jarabo  serà el portaveu del govern municipal, Sonia  Vivas  serà regidora de Justícia Social i  Rodrigo  Romero durà Treball i promoció econòmica.

MÉS i PSOE que ja havien tancat un acord de repartiment d' àrees  que va ser ratificat ahir per les seves  assemblees , havien convocat aquest matí a les 12 h als mitjans a la plaça de Cort per informar dels acords als quals havien arribat les dues formacions el dimecres. Fonts de MÉS per Palma asseguren que s'ha decidit posposar la convocatòria a les 17 h per esperar el resultat de la consulta popular de Podem. La formació morada havia demanat a la militància si havien d'assumir responsabilitat de govern o no. Un 87% han donat suport a la primera opció, que també era la que proposaven  Jarabo  i  Vivas .

Tant Antoni Noguera, com a representant de MÉS per Palma, com José  Hila , com a representant dels socialistes han mostrat la seva satisfacció per poder reeditar un pacte d'esquerres dues legislatures seguides.

Hila  no ha volgut concretar qui durà les àrees que gestionarà que són les següents: Funció Pública, hisenda i Innovació, Seguretat Ciutadana, Mobilitat, Infraestructures, Medi Ambient,  EMAYA , Esports, Turisme, Salut i Consum.

Les àrees que durà la formació  podemita  són Participació, coordinació territorial i  govern  interior amb l'empresa funerària, a càrrec d' Alberto   Jarabo ; Justícia Social on es gestiona Joventut, Gent Gran i Igualtat, amb Sonia  Vivas  al capdavant. I Promoció econòmica, ocupació i comerç que inclou mercats i  Mercapalma , que tindrà com a regidor a  Rodrigo  Romero. 


En relació a MÉS per Palma, Antoni Noguera, serà tinent de batle i regidor de Cultura i Benestar Social, i dins d'aquesta macroàrea, el regidor Llorenç Carrió s'encarregarà de l'àrea delegada d'Educació, Acció Cultural i Política Lingüística. Per la seva banda, Neus   Truyol   serà regidora de l'àrea Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, una cartera clau que inclou Urbanisme.

EDICIÓ PAPER 25/01/2020

Consultar aquesta edició en PDF