Política 27/06/2019

El PP d'Alaró no canvia el sou del batle després de quatre anys criticant-lo

L'any 2015 l'equip de govern del PSOE va decidir establir un sou per al batle de 1.800 euros nets al mes, una decisió que el PP i Junts per Alaró varen criticar

Ara Balears
2 min
Imatge de l'Ajuntament d'Alaró. / ÚLTIMA HORA

PalmaDesprés de quatre anys criticant el sou per al batle que va establir l'antic govern del PSOE a Alaró, que estava dirigit per Aina Munar, el PP, que ha guanyat aquestes eleccions municipals i que va formar part de la campanya en contra d'aquesta retribució, no ha modificat el salari del seu dirigent, Llorenç Perelló.

Fa quatre anys, els representants de l'Ajuntament d'Alaró no tenien una dedicació exclusiva per part del batle o la batlessa, ja que només cobraven uns 800 euros per a ajudes i dietes i havien de fer una altra feina. Aquest fet, segons Aina Sastre, regidora de MÉS per Alaró, feia que només poguessin accedir a la batlia persones amb doblers i, per aquest fet, "vàrem establir com a equip de govern un sou d'uns 1.800 euros nets mensuals".

Aquesta mesura va ser molt criticada per Junts per Alaró i el PP (que posteriorment es varen ajuntar) i hi varen votar en contra argumentant que Munar "cobraria una doblerada". Aquesta crítica es va allargar fins a arribar al punt de demanar que "aquest sou elevat s'havia de repartir entre el batle i els regidors i que tots cobrassin el mateix", assegura Sastre.

Després de quatre anys fent una campanya en contra del sou de l'antiga batlessa d'Alaró i en el moment en què el PP podria haver fet una modificació, no han variat les retribucions que va establir el govern del PSOE. "No estam en contra del sou, ja que nosaltres el vàrem establir fa quatre anys, però és una incoherència que el PP hi hagi fet una campanya exhaustiva en contra i, ara que pot, no el modifiqui", ha assegurat la regidora de Més.

Precisament, en el ple extraordinari que es va fer aquest dimecres, es va determinar que Llorenç Perelló cobrarà, fent un règim de dedicació del 90%, 35.931,56 euros anuals, una xifra que no ha repartit, com exigia durant quatre anys, entre els regidors, que cobraran uns 5.100 euros anuals amb una dedicació del 25%.

stats