Política 24/07/2018

Ciutadans rebutja accelerar la gratuïtat dels aparcaments de Son Espases i Can Misses

El portaveu de la formació explica que, tot i estar d'acord amb la mesura, "no són maneres" perquè "volien aprovar una llei sense debat, com una esmena"

Sabrina Vidal
2 min
Amb aquesta ampliació, hi haurà 2.860 places per aparcar a l’hospital públic.

PalmaLa gratuïtat dels aparcaments de Son Espases i Can Misses hauran d'esperar a la tramitació, a través d'un projecte de llei que en faciliti la negociació amb l'empresa concessionària. Els diputats del Parlament havien de discutir sobre la Llei de promoció de la seguretat i la salut en el treball que finalment s'ha aprovat, però una esmena 'in voce' del partit socialista ha desviat l'atenció cap a la gratuïtat dels aparcaments dels hospitals Can Misses i Son Espases.

Perquè una esmena d'aquest tipus s'aprovi és necessari el consens de tots els grups parlamentaris que no s'ha donat per l'oposició de Ciutadans, dins el Grup Mixt. El portaveu de la formació, Xavier Pericay, ha explicat que "fa dos anys i mig que el Govern hi fa feina", i que aprovar ara una normativa exprés a través d'una esmena eliminava l'ocasió de fer un debat parlamentari. "Així no es fan les coses", ha dit assenyalant que una altra manera d'actuar amb celeritat seria un decret llei.

Finalment s'aprovarà a través d'una proposició de llei per via d'urgència, cosa que fa ajornar les negociacions i la gratuïtat dels aparcaments un mínim de dos mesos.

Per la seva banda, MÉS per Menorca, l'altre grup parlamentari que posava traves a la normativa, ha assegurat que l'esmena 'in voce' hauria tingut el seu suport i que, en tot cas, si hi han posat traves és perquè "volíem que la gratuïtat anàs en paral·lel a l'aplicació del descompte a l'autobús de l'aeroport per a menorquins i eivissencs", ha dit Nel Martí.

En una reunió dels partits que signaren els acords de governabilitat els partits han confirmat que es compliran les seves exigències.

Per la seva banda, el diputat del PP Santiago Tadeo, ha titllat l'esmena de "bunyol sobre una llei que no té res a veure amb això", però han assegurat que no hi posarien traves. El Pi ha assegurat que "la gent normal no entendrà" el fet de no haver aprovat l'esmena que acceleraria els tràmits. "És una equivocació i ens en penedirem", ha dit el portaveu Jaume Font.

S'aprova la Llei de seguretat laboral, que cerca reduir la sinistralitat

Aparcaments a part, el que sí que s'ha aprovat és la Llei de seguretat laboral per un ampli consens.

Només el 2017 varen morir 11 persones a causa de la sinistralitat laboral a les Balears. Aquesta comunitat ostenta l'índex més alt de l'Estat, especialment en el sector de la construcció i la indústria. Lluitar contra aquesta xacra és la principal tasca de la Llei de promoció de la seguretat i la salut en el treball que aquest dimarts s'ha aprovat amb un ampli consens en el ple extraordinari del Parlament.

La llei, a més, desenvoluparà i dotarà amb funcions l'Institut de Salut laboral, Ibassal, que donarà suport i assessorament per a la millora de condicions de salut laboral i la investigació de causes dels accidents laborals i, a més, inclourà una Unitat de Malalties Professionals.

stats