Política 23/05/2018

Armengol: "Les acusacions del GOB sobre Son Bordoi són absolutament falses"

La presidenta del Govern ha declarat que els HPO "eren una necessitat" i ho continuen sent, especialment a Palma

Efe
1 min
Armengol: Les acusacions del GOB sobre Son Bordoy són "absolutament falses"

PalmaLa presidenta de Balears, Francina Armengol, ha defensat avui la construcció d'habitatges de protecció oficial (HPO) a Balears i a Palma i ha assegurat que les acusacions del GOB respecte del projecte de Son Bordoi al barri del Molinar són "absolutament falses".

Així de clar ha respost Armengol, en un acte públic, a les acusacions del grup ecologista sobre la vinculació de la urbanització de Son Bordoi als interessos del PSIB-PSOE i Sa Nostra, l'entitat que va finançar el projecte.

Armengol ho ha negat amb rotunditat i ha dit que "respecta molt" la feina que ha fet el GOB durant dècades en favor del medi ambient a les Balears, per la qual cosa ha demanat a aquesta entitat que "no faci aquest tipus d'afirmacions, ja que són absolutament falses".

La presidenta ha recordat que l'anterior Govern del Pacte de Progrés, liderat pel socialista Francesc Antich, va aprovar en el Parlament una llei, amb el suport de tots els partits polítics, per fer reserves de sòl estratègic per possibilitar la construcció i l'oferta d'habitatges protegits per als ciutadans de les Illes.

Posteriorment es va fer un concurs públic i ara, ha explicat la presidenta, l'Ajuntament de Palma ha aprovat el projecte d'urbanització de Son Bordoi, que encara no ha estat presentat al Govern balear, que hi haurà de donar el vistiplau definitiu.

El projecte de Son Bordoi va continuar la tramitació administrativa durant la passada legislatura, amb el PP, que ara prossegueix amb els governs progressistes de Palma i el Govern, ha explicat la presidenta.

Aquest projecte encara no ha estat presentat al Govern per part del grup promotor i, segons les notícies de què disposa l'Executiu, aquesta promoció immobiliària no té "cap tipus de problema", ha dit Armengol.

stats