Política 14/08/2019

El SOIB gestionarà 51,3 milions d'euros procedents del Ministeri de Treball per accions d'ocupació

Aquesta quantitat representa un increment de 3,6 milions respecte del 2018 i permetrà atendre les 70.000 persones inscrites al servei

Ara Balears
2 min
El SOIB gestionarà 51,3 milions d'euros procedents del Ministeri de Treball per accions d'ocupació

PalmaEl Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB) gestionarà durant el 2019 un pressupost de 51,3 milions d’euros procedents de la Conferència Sectorial (Ministeri de Treball) per desenvolupar polítiques actives d’ocupació en la present anualitat, segons informa el Govern en una nota de premsa.

Aquesta quantitat representa un increment d'un 7,5% respecte del 2018 (3,6 milions d’euros més). L’increment que ha obtingut el Servei d’Ocupació respon als bons resultats obtinguts en el desplegament de les polítiques actives d’ocupació d’anys anteriors, que han permès obtenir un elevat nivell de compliment de les polítiques realitzades. Amb el desplegament del pressupost d’enguany, més de 70.000 persones s’hauran beneficiat de les polítiques d’ocupació impulsades des del SOIB.

El 2018 Balears va ser la segona comunitat autònoma de tot l’Estat que major puntuació va obtenir per la consecució dels seus objectius. D’aquesta manera, el SOIB gestionarà el 2019 uns 100 milions d’euros, que procedeixen de diferents fons, com són els propis de la Comunitat, de la Conferència Sectorial, de la Unió Europea, a través dels programes del Fons Social Europeu i de l’Impost de Turisme Sostenible. El pressupost del SOIB donarà cobertura a més de 70.000 persones inscrites en el servei.

Des del 2015 el pressupost provinent de la Conferència Sectorial per a les Illes Balears ha passat de 28,2 milions d'euros a 51,3, cosa que suposa un increment de 23,1 milions, un 82% més en els darrers quatre anys. Amb l’aprovació, en la passada Conferència Sectorial, de la distribució dels fons per a polítiques d’Ocupació, el SOIB "es garanteix poder mantenir les polítiques que contribueixen a reduir la precarietat laboral i augmentar l’ocupabilitat de les persones aturades amb més dificultats per a la seva inserció", indica la nota.

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha celebrat l’increment de recursos per al SOIB, ja que “d’aquesta manera es milloraran les proteccions per a col·lectius de desocupats més vulnerables, com són els joves, els majors de 45 anys, els aturats de llarga durada o les dones víctimes de violència masclista”.

stats