Els socialistes s'adhereixen a la plataforma Per un Bon Finançament

El PSIB se suma a la iniciativa de la societat civil de les Illes Balears davant una "situació insostenible" perquè les institucions d'aquí "no disposen dels recursos econòmics necessaris per atendre com cal la ciutadania"

Arran de la presentació pública d'ahir de la plataforma Per un Bon Finançament, de la qual ja forma part la Fundació Gabriel Alomar, el PSIB-PSOE ha anunciat que s'adheria a aquesta iniciativa de la societat civil "per justícia i per dignitat".

Joan Forteza, portaveu del col·lectiu i president de la Federació de Veïns de Palma, ja va explicar ahir que la plataforma "està oberta a noves incorporacions per traslladar aquesta inquietud a tota la ciutadania”.

La presentació social d'aquest moviment serà el proper dia 21 a Inca i, a partir de llavors, "començarà un recorregut itinerant per tots els pobles de les Illes" per reclamar més recursos financers que permetin desenvolupar projectes d'educació, sanitat, transports, etc. Segons Forteza, el moviment acabaria amb una manifestació durant la tardor.

Segons el seu comunicat, els socialistes comparteixen el diagnòstic de la situació que fa la plataforma, així com les reclamacions que es fan al govern central, entre les quals destaquen "un nou model de finançament que prevegi el principi d'ordinalitat i incrementi la capacitat decisòria i recaptatòria de la comunitat", a més d'un "Règim Especial per a Balears que compensi, d'una vegada, els costos generats pel fet insular".

Aquesta plataforma també demana "l'increment progressiu i substancial de les inversions estatals, el pagament de les inversions estatutàries que encara es deuen, la corresponsabilitat de l'Estat amb l'assumpció del deute, la cogestió aeroportuària i la derogació de la llei Montoro".

Aquest conjunt de reclamacions s'adiu amb la feina començada pels socialistes amb la finalitat de "rebre un tracte just", ja que s'ha arribat a una "situació insostenible" perquè les institucions d'aquí "no disposen dels recursos econòmics necessaris per atendre com cal la ciutadania". Aquesta situació és causada pel "baix finançament, els incompliments per part de l'Estat a l'hora de desenvolupar l'Estatut d'Autonomia i el gir profundament centralista de les polítiques del govern central".

Els socialistes se sumen a la iniciativa i adquireixen el compromís de fer una crida a la ciutadania i convidar-la a participar en aquesta mobilització permanent per reclamar al govern central que rectifiqui i doni a les Illes Balears els recursos econòmics i el tracte que mereixen.

EDICIÓ PAPER 11/11/2018

Consultar aquesta edició en PDF