Política 15/06/2019

El socialista Miquel Cabot, batle de Marratxí els propers quatre anys

En un equip de govern de coalició entre PSIB, MÉS i Idma-El Pi, el primer tinent de batle serà Joan Francesc Canyelles i la segona tinent de batle, Neus Serra

Ara Balears
2 min
Miquel Cabot serà nou batle de Marratxí

PalmaEl socialista Miquel Cabot és oficialment el batle de Marratxí per a la legislatura 2019-2023, després d'haver estat investit en el ple constitutiu d'aquest migdia a la Sala de Plens del Consistori, enmig d'una gran assistència de públic. Cabot serà el cap visible d'un equip de govern, fruit de l'acord a què han arribat els darrers dies el seu partit, el PSIB, MÉS, amb Joan Francesc Canyelles al capdavant, i Idma-El Pi, liderat per Neus Serra.

De fet, Canyelles, batle els darrers quatre anys, passa a ser el primer tinent de batle, mentre que Serra, a l'oposició la darrera legislatura, ocuparà la segona tinència de batlia.

A l'acte d'investidura, hi han assistit, entre altres autoritats, l'expresident del Govern Francesc Antich i la secretària d'organització del PSIB, Silvana González.

El nou batle ha dirigit les primeres paraules a totes les formacions polítiques i al públic assistent. Cabot ha subratllat que "el nou equip de govern durà a terme una política continuista" amb relació als darrers quatre anys, que "han permès la transformació de Marratxí", i a continuació ha afegit: "Tenim clar que estam al servei de la ciutadania, i per això posarem tota l'energia i tota la dedicació en aquesta línia: nosaltres estam orgullosos del nostre municipi i volem que el nostre municipi estigui orgullós de nosaltres".

Per part seva, Canyelles ha recordat: "Avui tancam una legislatura històrica, perquè fa quatre anys vàrem iniciar la transformació de Marratxí, que és ara un municipi més social i més participatiu. Ara Marratxí és un lloc millor".

Finalment, Serra ha agraït "la confiança dipositada en El Pi i en la meva persona per formar part d'aquest equip de govern" i ha insistit que farà feina amb i per a la ciutadania.

L'acord entre PSIB, MÉS i Idma-El Pi, sustentat en un programa de 16 punts, també ha concretat la distribució de competències en les distintes àrees de gestió entre les tres formacions. Així, el PSIB gestionarà: Economia i Hisenda; Interior i Personal; Policia; Salut, Patrimoni municipal; Medi ambient i Agricultura, Gent Gran, Neteja viària i Manteniment de Parcs i Jardins; Vies i Obres i Serveis funeraris; Joventut; Comerç, Empresa, Indústria i Turisme.

Per la seva banda, MÉS s'ocuparà de la gestió de les àrees d'Urbanisme; Habitatge; Comunicació; Accessibilitat i Mobilitat Sostenible; Cultura; Ceràmica; Patrimoni Històric; Esports; Serveis Socials; Igualtat; Educació; i Ocupació, Formació i Treball.

El Pi assumirà les competències en Participació Ciutadana, Transparència i Defensor/a de la Ciutadania. A partir de dilluns, es coneixeran les àrees competència de cada regidor del nou equip de govern.

stats