Política 07/04/2020

Els sindicats de l'aeroport de Menorca exigeixen a Aena que paralitzi els ERTO

La plantilla del servei de neteja es reduiria més d'un 68%

Ivan Martin
1 min
Els sindicats creuen que no és el moment de reduir la plantilla de netejadores.

MaóEls sindicats que integren el Comitè d'Empresa a l'aeroport de Menorca han traslladat aquest dimarts el seu malestar i preocupació per la política de retallades que ha adoptat l'ens aeroportuari públic. De fet, demanen la paralització dels Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO), que afecten les diferents empreses subcontractades i suposen un risc per al conjunt de la plantilla.

Els sindicats recorden que els beneficis d'Aena l'any passat varen ser de 1.442 milions d'euros, i proposen que el repartiment d'uns 600 milions d'euros de benefici entre els accionistes se suspengui, i que aquesta quantitat es destini a l'interès públic per tal de reforçar les necessitats sanitàries causades pel coronavirus. Segons el Comitè d'Empresa, "ens preocupa, com a treballadors que som, veure que la nostra empresa es guia només per criteris de lucre, probablement per satisfer els interessos dels fons voltors, propietaris del 49%, després de la privatització de l'any 2015".

Entre els retalls, els sindicats denuncien l'ERTO a l'empresa de neteja de l'aeroport que afecta 11 de les 16 treballadores del servei. "No podem entendre com Aena i Enaire, que en els seus protocols d'actuació contra el coronavirus tenen planificat l'augment de la neteja i desinfecció, redueixin un 68,75% la plantilla", han lamentat.

stats