Política 28/03/2018

Els sindicats estudien unir-se contra l'amenaça de Montoro a la carrera professional

La consellera Cladera acusa el ministre de fer xantatge polític per aprovar els pressupostos generals de l'Estat

Sabrina Vidal
1 min
La consellera Cladera ha fet declaracions després de la reunió

PalmaEls portaveus de molts –no tots– els sindicats representants de la funció pública estudien unir-se contra l'amenaça que ha fet el ministre d'Hisenda Cristóbal Montoro, en forma de carta, de recórrer davant el Constitucional contra el plus de la carrera professional, que afecta 23.000 funcionaris.

Així s'han expressat la majoria dels que s'han reunit aquest dimecres amb la consellera d'Hisenda, Catalina Cladera, qui titlla de xantatge la missiva del Ministeri en què, a més de la carrera professional, es posa en dubte la constitucionalitat de l'impost turístic i de les targetes sanitàries per a persones sense papers. "Sospitam que l'Estat utilitza la pressió per aprovar els pressupostos generals de l'Estat, i això és intolerable", ha dit.

El secretari general del SATSE, Jorge Tera, ha volgut ser més prudent i demana traslladar la informació a les sectorials abans de prendre qualsevol decisió. "Hem de veure si hi ha res més definitiu". Per la seva banda, el representant del Simebal, Miguel Lázaro, anuncia que es reunirà amb Ciutadans i el PP de Balears perquè hi veu un rerefons polític. "La carrera professional és intocable, pertany a l'ADN del nostre col·lectiu", ha dit el portaveu dels metges.

Pere Bueno, de l'STEI, recorda que l'acord de carrera, que es tancà l'any 2015, mai no ha estat impugnat i Guillem Vila, del CSIF, assegura que "hem deixat massa coses pel camí perquè un il·luminat s'ho carregui". El representant de CCOO, Pep Ginart, ha anunciat que, si fa falta, es farà un calendari de mobilitzacions contra aquesta decisió perquè "el ministre empra els empleats públics com a ostatges".

stats