Els sindicats critiquen el PP i Podem per aprovar una esmena que perjudica l'educació concertada

STEI, FEUSO i FSI destaquen que la retallada d'una partida de 500.000 euros posa en perill els acords de millora dels docents d'aquestes escoles

Els sindicats  STEI FEUSO , i  FSIE  han manifestat el seu rebuig a una esmena als pressupostos de la  CAIB  per a 2019 aprovada el dijous passat, a proposta de Podemos i amb el suport del PP, perquè perjudica l'ensenyament concertat.

FEUSO  ha manifestat en un comunicat que la partida que estava destinada a educació concertada, un total de 500.000 euros, passarà a l'escola pública posant així "en perill" els acords de millora dels docents de la concertada i "perjudicant els treballadors" dels seus centres.

El vot del PP provoca la retallada de mig milió d'euros a l'educació concertada

L'organització sindical ha sol·licitat explicacions als responsables de les formacions polítiques que han presentat i que han votat a favor d'aquesta esmena.

També s'han sumat a aquesta sol·licitud la Federació de Sindicats Independents de les Illes Balears ( FSIE)  i  STEI  Intersindical que es mostren "decebuts" amb aquesta situació.

STEI  ha assegurat que Podem ha perdut una oportunitat per a augmentar el pressupost dedicat a l'educació i "ha optat per contraposar l'escola privada concertada a l'escola pública, en aquesta maniobra per a molestar al  Govern  que acabarà perjudicant els treballadors".

Per la seva part,  FSIE  ha lamentat que, atès que les quantitats destinades a l'educació concertada -despeses de funcionament- no han augmentat des de 2007, aquesta retallada de 500.000 euros "afectarà principalment els sous dels docents en pagament delegat, tant d'escola concertada com dels centres d'educació especial".

EDICIÓ PAPER 17/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF