Política 22/12/2018

Els sindicats critiquen el PP i Podem per aprovar una esmena que perjudica l'educació concertada

STEI, FEUSO i FSI destaquen que la retallada d'una partida de 500.000 euros posa en perill els acords de millora dels docents d'aquestes escoles

Ara Balears
1 min
El Govern ha arribat a acords per millorar la retribució dels docents dels centres concertats.

PalmaEls sindicats STEI, FEUSO, i FSIE han manifestat el seu rebuig a una esmena als pressupostos de la CAIB per a 2019 aprovada el dijous passat, a proposta de Podemos i amb el suport del PP, perquè perjudica l'ensenyament concertat.

FEUSO ha manifestat en un comunicat que la partida que estava destinada a educació concertada, un total de 500.000 euros, passarà a l'escola pública posant així "en perill" els acords de millora dels docents de la concertada i "perjudicant els treballadors" dels seus centres.

L'organització sindical ha sol·licitat explicacions als responsables de les formacions polítiques que han presentat i que han votat a favor d'aquesta esmena.

També s'han sumat a aquesta sol·licitud la Federació de Sindicats Independents de les Illes Balears (FSIE) i STEI Intersindical que es mostren "decebuts" amb aquesta situació.

STEI ha assegurat que Podem ha perdut una oportunitat per a augmentar el pressupost dedicat a l'educació i "ha optat per contraposar l'escola privada concertada a l'escola pública, en aquesta maniobra per a molestar al Govern que acabarà perjudicant els treballadors".

Per la seva part, FSIE ha lamentat que, atès que les quantitats destinades a l'educació concertada -despeses de funcionament- no han augmentat des de 2007, aquesta retallada de 500.000 euros "afectarà principalment els sous dels docents en pagament delegat, tant d'escola concertada com dels centres d'educació especial".

stats