Política 31/01/2019

El PP de Palma demana la dimissió del gerent de l'IME

La regidora d'Esports, Susana Moll, ha defensat la seva gestió i ha dit que José María González Navarro ha aconseguit un estalvi d'un milió euros per a l'empresa municipal

Aina R. S.
2 min
El gerent de l'IME, José María González Navarro

PalmaLa regidora d'Educació i Esports, Susana Moll, ha defensat aquest dijous la gestió del gerent de l'IME, José María González, i ha assegurat que "ha actuat sempre de manera diligent" i que "ha denunciat a Fiscalia els presumptes sobrecostos dels poliesportius de Palma". Segons Moll, la gestió de González ha permès, a més, un estalvi d'un milió d'euros per a l'empresa municipal.

Ho ha explicat després que el Partit Popular n'hagi demanat la dimissió perquè consideren que González ha comès una "neglicència greu". El regidor José Javier Bonet Díaz ha dit que els serveis jurídics de l'Ajuntament de Palma i el fiscal del Tribunal de Comptes així ho corroboren, i que si Cort no vol cessar-lo és perquè González és un dels caps de llista del PSIB per a les municipals, juntament amb el candidat José Hila. "Permeti'm que tinguem les nostres reserves a considerar-lo el gerent de l'any", ha dit irònicament Javier Bonet.

El regidor de Ciutadans, Pedro Luis Ribas, ha recriminat que el gerent de l'IME "hagi pagat factures alegrement per no dir malintencionadament", i ha dit que tant el Tribunal de Comptes com l'assessoria jurídica de l'Ajuntament han confirmat que hi va haver sobrecostos en la facturació a l'empresa Roig Obres Serveis i Medi Ambient.

Moll ha assegurat que González va reunir-se el 2016 amb el gerent de l'empresa Roig Obres Serveis i Medi Ambient i amb Urbia, com també amb els directors dels poliesportius afectats, i que va reclamar tots els diners que s'havien pagat de més. El gerent va demanar un informe del que suposadament es va defraudar i el reintegrament de l'import, que el Tribunal de Comptes dona per cert. Així, segons ha explicat aquest dijous la regidora d'Esports, González hauria aconseguit la devolució de 19.000 euros.

La regidora d'Esports s'ha mostrat molt sorpresa per la preocupació de Javier Bonet pel cas del gerent de l'IME, que ha descrit com "una obsessió". "Vostè, que està tan preocupat per una suposada negligència, què va fer quan era vicepresident de l'IME mentre Son Hugo es degradava, igual que el velòdrom de Son Moix i tots els camps de futbol de Palma?, ha demanat al regidor popular.

Moll ha assenyalat altres projectes d'estalvi que ha impulsat l'Institut Municipal d'Esports, entre els quals el canvi de calderes atmosfèriques per calderes de condensació, el canvi dels focus dels camps de futbol, un estalvi de 87.000 euros que s'ha aconseguit amb la reducció de la potència a l'estadi de Son Moix i la reducció del pressupost de 120.000 a 3.000 euros per a la Fira de l'Esport.

stats