Política 02/06/2013

La setmana dels 'homes de negre': la 'troica' passa revista a la banca i l'FMI envia una nova missió a Madrid

La CE, el BCE i l'FMI publiquen aquest dilluns les notes de l'últim examen a la banca. El mateix dia, els tècnics de l'organisme dirigit per Christine Lagarde estudiaran els progressos de l'economia

Ara / Europa Press
2 min

Barcelona / MadridEls inspectors de la 'troica' –formada per la Comissió Europea (CE), el Banc Central Europeu (BCE) i el Fons Monetari Internacional (FMI)– publicaran aquest dilluns les conclusions preliminars sobre l'última visita a Espanya per analitzar la salut del sector financer i verificar que es compleixen les condicions pactades a canvi del rescat bancari. A més, el mateix dia, una nova missió de l'FMI desembarcarà a Madrid per dur a terme la revisió anual de l'economia espanyola.

Conclusions del rescat bancari

En la seva tercera missió d'avaluació del rescat bancari d'Espanya, la 'troica' va traslladar a les entitats la seva "màxima preocupació" per l'evolució del crèdit a Espanya, que segueix sense fluir i no reprèn el seu paper d'impuls a l'activitat econòmica.

Les institucions emetran dos informes amb les conclusions preliminars: un dels tècnics de la CE i el BCE i un altre dels de l'FMI. Aquests informes precedeixen als finals, que es preveuen presentar en els últims dies de juny.

En els contactes entre la 'troica' i els dirigents de les principals entitats financeres d'Espanya, els inspectors van preguntar com impulsar la concessió de crèdit entre les famílies i les pimes.

La visita es va allargar durant dues setmanes des del 21 de maig. En els primers dies, la 'troica' es va reunir amb els responsables de les principals entitats financeres, mentre que la segona setmana de missió es va centrar en converses amb membres del ministeri d'Economia i del Banc d'Espanya.

Nou examen de l'FMI

Tècnics de l'FMI desembarcaran a Madrid aquest dilluns per dur a terme la revisió anual de l'economia espanyola que recull l''Article IV'. Les conclusions preliminars d'aquest examen podrien publicar-se entre el 18 i el 19 de juny.

La missió, de caràcter més ampli que la de la 'troica', tindrà una durada aproximada de dues setmanes.

stats