Política 31/07/2019

El servei de la ITV ja permet sol·licitar cites a partir de mitjan agost

El conseller executiu de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, ha advertit que continuaran atents contra possibles casos de frau

K. O.
2 min
Una de les seus de la ITV.

PalmaEl conseller executiu de Mobilitat i Infraestructures del Consell de Mallorca, Iván Sevillano, ha anunciat a través de Twitter que el servei d'Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV) ja permet sol·licitar cita prèvia a partir del 16 d'agost. Aquest dilluns el conseller va informar que s'alliberarien 14.800 cites amb l'objectiu de solucionar els problemes de saturació que pateix el servei a l'illa. A més, Sevillano ha advertit que "continuarem molt atents contra possibles casos de frau, actuant amb la mateixa contundència", en referència a la presumpta venda irregular de cites de la ITV a través d'internet.

Tot i presentar aquesta nova mesura, durant el ple de la institució insular d'aquest dimarts, tant el PP com El Pi varen considerar que seria insuficient per solucionar el problema de saturació. D'altra banda, els populars varen criticar que hi ha problemes laborals als centres de la ITV, i el conseller Mauricio Rovira va assegurar que sense nous mecànics els temps d'espera no millorarien. Sevilla va respondre que al Consell ja han pres "mesures urgents" i que amb aquesta nova mesura es posa fi a la venda irregular de cites. Així mateix, el conseller de Mobilitat va comentar que actualment s'estan fent 1.200 inspeccions diàries, mentre que abans s'arribava a les 1.400. Al Consell esperen anar millorant el servei progressivament.

Altres crítiques sobre mobilitat

El conseller Iván Sevillano també va haver de respondre a les crítiques dels populars i els regionalistes respecte de la via connectora a Son Espases. Des del PP, Rovira va assegurar que la construcció d'aquesta via és imprescindible per descongestionar l'autopista que uneix el centre comercial d'Alcampo amb Son Castelló. Però Sevillano i la presidenta de la institució, Catalina Cladera, varen defensar que en els programes electorals dels partits d'esquerres defensaven canviar el model, de manera que suprimiran el tram cinquè del segon cinturó.

stats